Θάνος Μωραΐτης: «Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ άρχισε» (Video)

 


Τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα κερδίσει τις εκλογές της 21ης Μαΐου και θα σχηματίσει  Προοδευτική Κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Θάνος Μωραΐτης κατά την ομιλία του την περασμένη Τετάρτη 5 Απριλίου, στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ξενοδοχείου Τιτάνια προς του Αιτωλοακαρνάνες ετεροδημότες της Αθήνας.....

Η ομιλία του κ. Μωραΐτη προκάλεσε αίσθηση τόσο για τον παλμό όσο και για τη συμμετοχή του κόσμου η οποία  ήταν εντυπωσιακή, καθώς παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να ανοίξουν όλες οι πτέρυγες της κεντρικής αίθουσας εκδηλώσεων του Τιτάνια, πολύς κόσμος δεν κατάφερε να εξασφαλίσει θέση και παρακολούθησε την ομιλία από τον προθάλαμο και το λόμπι τους ξενοδοχείου.

Στην ομιλία του ο Θάνος Μωραΐτης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη λέγοντας ότι το επιτελικό κράτος των αρίστων απέτυχε παντού και σε όλα, και έγινε το πιο βαθύ κράτος, το πιο σκοτεινό παρακράτος. Να συγκριθούμε λοιπόν και να δούμε ποιοι εκπροσωπούν την πρόοδο και ποιοι είναι οι σταθμάρχες του επιτελικού παρακράτους, της διαφθοράς, των Τεμπών, των υποκλοπών, της αδιαφάνειας, της αισχροκέρδειας, των τραπεζών και των funds, που έχουν πέσει σαν κοράκια πάνω στην περιουσία του ελληνικού λαού.

Παράλληλα έκανε αναφορά και στα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και την προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης από τους πλειστηριασμούς.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του κάλεσε τον πρωθυπουργό να σταματήσει να πολώνει το πολιτικό κλίμα και να διχάζει με αφορμή τα εθνικά θέματα γιατί «με τα εθνικά θέματα δεν παίζουμε. Η Προοδευτική Παράταξη ήταν, είναι και θα είναι η γνήσια πατριωτική δύναμη της χώρας», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον νομό Αιτωλοακαρνανίας είπε ότι παρά το γεγονός ότι αυτή ήταν μια χαμένη τετραετία για τον τόπο μας, μπορεί να γίνει το πρότυπο του νέου παραγωγικού μοντέλου που έχει ανάγκη η χώρα αν αξιοποιήσει τα μοναδικά συγκριτικά της πλεονεκτήματά και το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό της και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον οδικό άξονα Πλατυγιάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι  το οποίο χαρακτήρισε αναπτυξιακό έργο πνοής και δεσμεύτηκε ότι η υλοποίησή του θα είναι απόλυτη προτεραιότητα της επόμενης Προοδευτικής Κυβέρνησης.

Ο Θάνος Μωραΐτης έκλεισε την ομιλία του απευθύνοντας προσκλητήριο συμπαράταξης σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντι στο επικίνδυνο καθεστώς Μητσοτάκη λέγοντας ότι «Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε, αυτό που τρέμει τόσο καιρό το καθεστώς Μητσοτάκη, δηλαδή η κρίση του ελληνικού λαού, πλησιάζει. Το αίτημα για Πολιτική Αλλαγή γίνεται ξανά πλειοψηφικό μέσα στην κοινωνία.Η προοδευτική κυβέρνηση έρχεται, για να δώσει και πάλι ελπίδα και προοπτική στον ελληνικό  λαό, με Δημοκρατία και Δικαιοσύνη παντού».


Σχόλια