Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Προφυλακιστέος 32χρονος Αγρινιώτης για απόπειρα βιασμού στη Λευκάδα

Προφυλακιστέος , με ομόφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέως, κρίθηκε ο 32χρονος από το Αγρίνιο που το βράδυ της 13η Μαΐου φέρεται να επιτέθηκε σε 20χρονη που επέστρεφε στο σπίτι της στα Βαρδάνια.

Ο 32χρονος οδηγήθηκε το πρωί στα Δικαστήρια της Λευκάδας και μετά από την απολογία του οδηγήθηκε και πάλι στο κρατητήριο για να πάρει το δρόμο των φυλακών.

Ο 32χρονος είχε συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτόφωρου από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και σε βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα βιασμού, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και τη νομοθεσία για την προστασία των αρχαιοτήτων.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, ο κατηγορούμενος, τις πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη της Λευκάδας, προσπάθησε με τη χρήση βίας να εξαναγκάσει σε γενετήσια πράξη, γυναίκα, που επέστρεφε στην οικία της, η οποία όμως αντιστάθηκε σωματικά, αλλά και με φωνές κατάφερε να τρέψει τον δράστη σε φυγή.

 Άμεσα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) που μετέβησαν στο σημείο, εντόπισαν τον δράστη και τον συνέλαβαν. Στην κατοχή του και σε όχημα που χρησιμοποιούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, και τρία  νομίσματα, των οποίων η αρχαιολογική προέλευση και αξία θα εκτιμηθεί από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων και ανιχνευτής μεταλλικών αντικειμένων.Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκάδας.

Αμέσως μετά την απόφαση για προφυλάκιση ο δικηγόρος του Παντελής Βαμβακάς δήλωσε στο ilefkada.gr:

«Η Εισαγγελέας και η  Ανακρίτρια Λευκάδος έκριναν ότι πρέπει να είναι προσωρινά κρατούμενος με σύμφωνη γνώμη. Από την πλευρά μας αναλύσαμε τα θέματα και τα εκθέσαμε στην πραγματική και νομική τους βάση . Από εδώ και στο εξής θα δούμε και εμείς με τα νομικά μας μέσα τι θα κάνουμε”.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι ισχυρίστηκε ο εντολέας του είπε:«Ο ισχυρισμός μας είναι ότι δεν έγινε καν απόπειρα βιασμού. Όλο αυτό οφειλόταν σε μία κακή στιγμή. Σε μία παρανόηση του θύματος. Δεν υπήρχε η πρόθεση της επιχείρησης γενετήσιων πράξεων ούτε καν αρχή εκτελέσεως.. Όπως αναφέρθηκε και στο υπόμνημά μας αυτή είναι η πράξη . Φαίνεται ότι δεν πείσαμε την κ. ανακρίτρια και την κ. εισαγγελέα και διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση». 

 

 

Σχόλια