"ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ"

 


    
  Ο τίτλος του παρόντος άρθρου είναι αρκετά έντονος "ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ", επειδή το κείμενο που θα διαβάσετε παρακάτω προσπαθεί και αναλύει την άποψη, ότι όσοι έχουν πολιτικό προσανατολισμό, τοποθετούνται και κατ επέκταση στους διαπλεκόμενους με πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.  


Ας εξηγήσω στους αναγνώστες του άρθρου, τα περιστατικά και γιατί σε αυτή την  αρθρογραφία μου θίγω το θέμα για την "στρατευμένη ενημέρωση". Μετά την ανακοίνωση μου ότι θα συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές του 2023 ως πρόεδρος για την κοινότητα Αγραμπέλου, .....

σε τοπικό blog του Ξηρομέρου υπήρξε το ερώτημα, "Κι αναρωτιέται ο καθείς τι είδους αντικειμενική και αμερόληπτη  ενημέρωση μπορεί να προσφέρει για παράδειγμα ο διαχειριστής μιας Ενημερωτικής ιστοσελίδας- Βlog όταν και ο ίδιος συμμετέχει ενεργά στα πολιτικά δρώμενα ως υποψήφιος μιας πολιτικής παράταξης ή ενός δημοτικού συνδυασμού
έλλειμμα  πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας...".

Η απάντηση μου μέσα από τη αρθρογραφία μου αυτή, και αποφεύγοντας να συζητήσω και να λάβω υπόψη, το ποιος κάνει αυτή τη διαπίστωση για εμένα, γιατί πολύ απλά θέλω να παραμένω νηφάλιος σχολιαστής, είναι ότι στο blog xiromeronewsπρώτον δεν πληρώνει κανείς για τη λειτουργία του, και δεν έχει κανένα έσοδο από διαφημιστικές καμπάνιες ή χορηγούς, δεύτερον ότι μέσα από τα πολλά χρόνια της παρουσίας του το blog, έχει κερδίσει πλήθος αναγνωστών, γιατί λειτουργεί με γνώμονα την αδιαπραγμάτευτη δημοσίευση όλων των απόψεων, από όλους τους πολιτικούς, δημοτικούς, κοινωνικούς χώρους, χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις. Επίσης την άποψή μου, οριοθετεί το απόλυτο γεγονός που είναι, η κοινωνία, και ο τόπος μας να πάει μπροστά, χωρίς να βλέπω τίποτα πέραν από αυτό και μόνο.  

Συνεχίζοντας με μερικές σκέψεις, θεωρώ ότι ο καθένας πολίτης πρέπει και έχει το δικαίωμα να μάχεται για τις ιδέες, αρχές του, μέσα από τα δημοκρατικά θεσπισμένα δικαιώματά του, και πάντα όπως αυτά περιγράφονται από το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Γεγονός είναι, ότι όλοι μας έχουμε ένα πολιτικό προσανατολισμό και ένα ιδεολογικό πρόσημο, αυτό ίσως και να αποτελεί το όριο που έχει τεθεί, από κάποιους "τοπικούς αναλυτές", για να χαρακτηρίσουν, όποιον θεωρούν "αντίπαλο", ως στρατευμένο, και να τον κατατάξουν με μεγάλη ευκολία, ως διαπλεκόμενο σε πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.
Επίσης με μεγάλη ευκολία, να του προσάψουν βαρύγδουπες ταμπέλες, ότι δεν υπηρετεί πραγματικά την απρόσκοπτη λειτουργία της δημοκρατικής και αμερόληπτης ενημέρωσης, και χωρίς να χάνουν την ευκαιρία να τον λοιδορούν ως παπαγαλάκι.

Ο σκοπός είναι ένας, να βρουν "πάτημα", ώστε να ισχυριστούν ασυμβίβαστο ή κωλύματα εκλογιμότητας, με πρόσχημα, ότι η νόμιμη αιτία που επιβάλλει τη θέσπιση κωλύματος είναι και η προστασία του δημοσίου συμφέροντοςαπό τον επηρεασμό που είναι δυνατόν να ασκήσουν στο εκλογικό σώμα πρόσωπα που ξεκινούν τη σταδιοδρομία τους ως αιρετοί των δήμων.
Δυστυχώς όμως γι αυτούς, εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών δίνει αναλυτικές οδηγίες και διευκρινίσεις για τα ασυμβίβαστα και τα κωλύματα εκλογιμότητας, που ισχύουν ειδικά για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, για όλους τους υποψηφίους αιρετούς των δήμων (δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι δημοτικών κοινοτήτων ή πρόεδροι δημοτικών κοινοτήτων). Στην εγκύκλιο αυτή με τα κωλύματα εκλογιμότητας δεν περιλαμβάνονται τα προσωπικά Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, που ο κάθε πολίτης μπορεί να έχει, αυτό ισχύει ως προς το νομικό κομμάτι.
Το ηθικό κομμάτι είναι βασισμένο στο γεγονός, ότι οι ενεργοί χρήστες παγκοσμίως υπολογίζονται σε αρκετά δισ. (Blogger, Facebook, YouTube, Twitter, viber, κ.λπ.), κάτι που όντως οι περισσότεροι των υποψηφίων χρησιμοποιούν για να προβάλουν τις απόψεις και τις θέσεις τους. Όπως είπα και παραπάνω και έχοντας την ηθική υποχρέωση θα επισημάνω και θα δηλώσω ότι το παρόν blog δεν θα χρησιμοποιηθεί για μικροπολιτική και θα παραμείνει όπως αυτό λειτουργούσε και λειτουργεί μέχρι και σήμερα. Βέβαια η κρίση για αυτή την ηθική άποψή μου θα είναι ΜΟΝΟ από τους αναγνώστες του blog και όχι από άλλους "αυτόκλητους τιμητές" των πάντων.  
https://xiromeronews.blogspot.com/2023/05/blog-post_0.html

Σχόλια

  1. Gogos Makrigiannis
    Αυτό το σάιτ το έκανε ο σύλλογος Φίλων της βελανιδιάς και περιβάλλοντος η Αμαδρυάδα με πρόεδρο τον αείμνηστο Χρήστο Γαζέτα και τον αείμνηστο Άγγελο Μηλιώνη και τον πρόεδρο της ΟΠΣΥΞ Δημήτρη Στεργίου!!!!
    Η καπηλεία και η εχθρότητα προς το δάσος βελανιδιάς Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας και τους ετεροδημότες, από ανώνυμους λασπολόγους δεν τιμά πια αυτό το σάιτ που ο σκοπός του ήταν η προστασία του δάσους βελανιδιάς....
    Γιά την ψηφιοποίηση των δραστηριοτήτων του συλλόγου Φίλων της βελανιδιάς και περιβάλλοντος η Αμαδρυάδα συνέβαλαν τα περισσότερα μέλη των παλιών Δ.Σ και ιδιαίτερα ο Γεράσιμος Φέσας από τον Πρόδρομο Ξηρομερού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου