Μεγάλη συγκέντρωση του Γιώργου Βαρεμένου στην Αμφιλοχία: Μήνυμα νίκης!


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                               12 Μαΐου 2023

Σε μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων της Αμφιλοχίας μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Βαρεμένος, συνεχίζοντας τις προεκλογικές του περιοδείες.

Ο κ. Βαρεμένος ξεκίνησε λέγοντας ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της προεκλογικής μάχης. Η επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση δεν θα κρίνει μόνο την επόμενη κυβέρνηση, αλλά κυριολεκτικά το μέλλον των επόμενων γενεών. Ιδίως των νέων που οι οικογένειές τους ματώνουν να τα σπουδάσουν και αναγκάζονται να ξενιτεύονται.

Σε πάρα πολλά χωριά, βγαίνεις το βράδυ και δεν συναντάς άνθρωπο. Χωριά που δεν έχουν κάν καφενείο. Αυτό οδηγεί σε κοινωνική ερημοποίηση και δεν μπορεί να συνεχισθεί. Η Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει χωρίς την περιφέρεια. Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, η Ελλάδα το 2050 θα είναι μία χώρα 8 εκατ. κατοίκων, με την πλειοψηφία να είναι μη ενεργός οικονομικά πληθυσμός. Αν αυτός ο κίνδυνος υπάρχει συνολικά για την χώρα, για την περιφέρεια, την Αιτωλοακαρνανία το πρόβλημα είναι ακόμη πιο οξύ.

Και ο κ. Βαρεμένος συνέχισε τονίζοντας τα εξής: Όποιος συμφωνεί να μην ληφθούν μέτρα για την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια όποιος συμφωνεί να παραδοθούν οι πρώτες κατοικίες στα funds μέσω πλειστηριασμών όποιος συμφωνεί στην διάλυση των νοσοκομείων και του ΕΣΥ, ε αυτός ας ψηφίσει Κυριάκο Μητσοτάκη! Όποιος όμως θεωρεί ότι δεν πάει άλλο και κάτι πρέπει α γίνει, πρέπει να στηρίξει το πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Για να μειωθεί ο φόρος στα τρόφιμα στο 6% και να μηδενισθεί στα είδη απόλυτης ανάγκης, όπως π.χ. στις παιδικές τροφές. Για να καταργηθεί ο ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο. Για να σωθεί η πρωτογενής παραγωγή, που ολοένα και συρρικνώνεται. Η Ελλάδα από 12 εκατ. αιγοπρόβατα, έχει σήμερα 9 εκατ. και προβλέπεται για το 2023 περαιτέρω μείωση κατά 15%. Αν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση, η κτηνοτροφία θα αφανισθεί. Πρέπει να στηριχθεί γενναία με πιστώσεις από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και με ενισχύσεις στα αγροεφόδια και τις ζωοτροφές.

Και ο κ. Βαρεμένος κατέληξε λέγοντας ότι στο τηλεοπτικό debate ο κ. Μητσοτάκης ομολόγησε το έγκλημα των υποκλοπών, έγκλημα πολιτικό αλλά και με ποινικές διαστάσεις. Το αποκάλεσε ο ίδιος για πρώτή φορά σκάνδαλο. Ας του δώσουμε λοιπόν όλοι εμείς την πολιτική τιμωρία που αξίζει μία τέτοια δημοκρατική εκτροπή. Έχουμε την δυνατότητα να πούμε το μεγάλο «ΟΧΙ» σ’ αυτήν την επικίνδυνη κυβέρνηση. Να πούμε ένα μεγάλο «ΝΑΙ» στην μεγάλη αλλαγή, στον σχηματισμό μίας κυβέρνησης ευρύτερης λαϊκής στήριξης για τις απαραίτητες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.

Να αναστήσουμε και πάλι την ελπίδα στον ελληνικό λαό.

Να δώσουμε μαζί την μάχη, όλοι για έναν και καθένας για όλους. Είμαστε βέβαιοι ότι μάχη θα είναι νικηφόρα και ο Αλέξης Τσίπρας ξανά πρωθυπουργός!


Σχόλια