Εκλογές: Εκτάκτως στο Αγρίνιο ο Κ. Ζαχαριάδης για την «επιχείρηση ανασύνταξης»

 

Στο Αγρίνιο θα βρίσκεται την Δευτέρα σύμφωνα με πληροφορίες  το μέλος της Κ.Ε. και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτής Κώστας Ζαχαριάδης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά η δύσκολη διαδικασία ανασύνταξης και ψυχολογικής ανάκαμψης στελεχών και μελών, μετά το σοκ της περασμένης Κυριακής και την συντριπτική ήττα που υπέστη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Μέσα σε 4 εβδομάδες ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να προσπεράσει την οδυνηρή αυτή κατάσταση, να οργανωθεί για τη μάχη της 25ης Ιουνίου, καλλιεργώντας μάλιστα ένα «κυβερνητικό αφήγημα», σύμφωνα με τον αρχηγό του.

Το ψυχολογικό αυτό «μασάζ» καλείται να το κάνει ο κ. Ζαχαριάδης, μιας και δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για άλλες ενέργειες, τη στιγμή που είναι δεδομένη και η απογοήτευση που υπάρχει στο κόμμα και σε τοπικό επίπεδο.

Ταυτόχρονα, θα επιχειρηθεί η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση, αφού φαίνεται πως καταγράφονται όχι μόνον φυγόκεντρες δυνάμεις προς άλλα κόμματα, αλλά και χαμηλή διάθεση ενεργής ενασχόλησης ή και αδιαφορία.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης, ένα απο τα πλέον προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να δώσει τις βασικές κατευθύνσεις προς τα στελέχη για την προεκλογική περίοδο, την αλλαγή του  αφηγήματος και της στρατηγικής, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν αποφάσεις αλλαγών σε όργανα και ειδικά στην εκλογική επιτροπή της Αιτωλοακαρνανίας που έχει συσταθεί,  αλλαγές που προανήγγειλε χθες από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας

Η συνάντηση θα γίνει σε γνωστό ξενοδοχείο του Αγρινίου, στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας.

Σχόλια