ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - Ο χορός των παρατάσεων και των ανολοκλήρωτων έργων…

 


Κατά την πρώτη τακτική μετεκλογική συνεδρίαση (23/5/2023) του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, τόσο κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων, όσο και κατά τη διάρκεια των θεμάτων που συζητήθηκαν, προέκυψαν τα παρακάτω:.....

α) Η γενική παραδοχή ότι η Δημοτική Αρχή είναι παντελώς

απροετοίμαστη και “αδιάβαστη” για όσα θέματα εισηγείται, γεγονός πρωτοφανές για τη δημοτική περίοδο που διανύουμε.

β) Η κοινή διαπίστωση πλέον ότι ο χρόνος είναι πολύ λίγος για την ολοκλήρωση έστω και ενός μεγάλου έργου πνοής για το Δήμο μας.

γ) Η συνήθης πρακτική αποχώρησης των δημοτικών

συμβούλων επίδοξων υποψηφίων δημάρχων, γιατί προφανώς έχουν “δουλειές”, με αποτέλεσμα πριν τη συζήτηση των θεμάτων ημερήσιας διάταξης να υπάρχουν δέκα έως δώδεκα άτομα στη συνεδρίαση! Τραγική, αν μη τι άλλο…

Επί των συγκεκριμένων θεμάτων:

1) Δεν δόθηκε πειστική απάντηση τι θα γίνει με την υπέρογκη αύξηση τελών διάθεσης απορριμμάτων (200 ευρώ ο τόνος) στο ΧΥΤΑ Παλαίρου.

2) Δεν δόθηκε απάντηση για την ολοκλήρωση του έργου της κεντρικής πλατείας και των παιδικών χαρών στο Δήμο.

3) Δεν δόθηκε απάντηση για την παραλαβή του έργου της περιμετρικής της οδού Κύπρου και των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Μεσολόγγι.

Ο χορός των παρατάσεων ολοκλήρωσης των έργων είχε την τιμητική του:

Παράταση για το έργο ολοκλήρωσης των παιδικών χαρών.

 Τρίτη παράταση για το έργο διαμόρφωσης πεζοδρομίων.

 Τελική παράταση (μέχρι 30/9/2023) για το Μουσείο Αιτωλικού και την προμήθεια εξοπλισμού προβολής οπτικοακουστικού υλικού.

 Όγδοη (!) παράταση για το έργο βελτίωσης των παιδικών

σταθμών. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης προέκυψε ότι η

παράταση είχε ζητηθεί από τον ανάδοχο στις 27/12/2022 και τον Απρίλιο, κατά δήλωσή του, πλέον ο εργολάβος εγκαταλείπει το έργο!

Αν κάποιος προσθέσει ότι το έργο αποκατάστασης ΧΥΤΑ θα απαιτήσει τουλάχιστον ένα χρόνο να ολοκληρωθεί, το θεατράκι στο λιμάνι, επίσης, και ότι η ανάπλαση της εισόδου του Μεσολογγίου δεν έχει καν δημοπρατηθεί, θα εξάγετε τα αναγκαία συμπεράσματα.

Τέλος, η ατυχής εισήγηση – γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής ονοματοθεσίας, να διχοτομηθεί η οδός Ναυπάκτου σε οδό Ηρώων Εξόδου μέχρι το Νοσοκομείο και σε οδό Ναυπάκτου μετά από αυτό, δεν έχει προηγούμενο και ούτε έγινε αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο, διότι αυτό αγγίζει τα όρια του παραλογισμού και της αστειότητας.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα και οι δημοτικές εκλογές πλησιάζουν…

Πάνος Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Σχόλια