Οι Μαυρογιαλούροι έσκασαν μύτη !

 


Ο Θωμάς Μπαρμπαρούσης

 Γράφει-Σχολιάζει την Επικαιρότητα

 

Οι Μαυρογιαλούροι έσκασαν μύτη !

Αναμενόμενο ήταν. Άλλωστε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση τα ίδια φαινόμενα συναντάμε, χρόνια τώρα. Να φαντασθείτε ότι το θέμα ήταν ιδιαίτερα επίκαιρο στη δεκαετία του 60, οπότε και γυρίστηκε η καταπληκτική ταινία  ‘’Υπάρχει και φιλότιμο’’ σε σενάριο Αλέκου Σακελλάριου. Μια ταινία του 1965, που άφησε εποχή και βλέπεται, ακόμα και σήμερα, ευχάριστα γιατί σατίριζε με ιδανικό τρόπο  τους γνωστούς ‘’επιτήδειους’’ να κάνουν τα πάντα, να μοιράζουν υποσχέσεις, να διορίζουν ακόμα και να υπόσχονται …..‘’θάλασσα στα Τρίκαλα,’’ προκειμένου να δελεάσουν, να εξαπατήσουν τους πολίτες και  να τους υφαρπάξουν την ψήφο τους.  Είναι τα ίδια άτομα, που αφειδώς υπόσχονται σήμερα  στους  λίγους-θέλω να πιστεύω-αδαείς ψηφοφόρους, ‘’λαγούς με πετραχήλια.’’

.com/img/a/

Είναι οι γνωστοί μονόφθαλμοι, που επιβάλλονται στους ‘’στραβούς’’ συμπολίτες τους.

Ε, λοιπόν, αυτά συμβαίνουν και σήμερα εν έτει 2023 με πολλούς από τους διεκδικητές  μιας θέσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, ή  της Προεδρίας σε κάποιο από τα 19 χωριά του Ξηρομέρου, να υπόσχονται μεγαλόπνοα έργα, που ποτέ μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει και ποτέ δεν έχουν σχεδιαστεί, ή μελετηθεί. Υπόσχονται δρόμους, Πλατείες,  αγροτική οδοποιία  και κάθε είδους παρεμβάσεις. Σε λίγο -μην εκπλαγείτε - αν ακούσετε  κάποιον , ή κάποιους να υπόσχονται και θάλασσα στο Κεντρικό Ξηρόμερο!

Από τέτοιου είδους άτομα, όλα μπορούμε να τα περιμένουμε…. Άλλωστε οι ανέξοδες υποσχέσεις δεν επιβαρύνουν τον Δημοτικό Προϋπολογισμό.  Ο θυμόσοφος λαός σωστά επισημαίνει ότι ‘’το τάξιμο δεν χαλάει σπίτια’’.

Μήπως, όμως, οι πολίτες του Ξηρομέρου πρέπει ‘’να χαλάσουν τη σούπα’’, στους Μαυρογιαλούρους ;  Ας το σκεφθούμε καλύτερα και με την δέουσα ψυχραιμία και σοβαρότητα ώστε να απαλλαχθεί ο τόπος από τους διάφορους γελοίους,  ανεύθυνους και επικίνδυνα οπισθοδρομικούς.

 

Φαινόμενα Χρηματισμού ;

Δεν θέλω να πιστέψω αυτά, που άκουσα από πολλούς συμπολίτες μας ότι δήθεν κάποιοι υπόσχονται χρήματα σε ψηφοφόρους, ή  ψηφοφόροι ζητούν χρήματα από υποψηφίους, προκειμένου  να τους υπερψηφίσουν στις Δημοτικές εκλογές….

Θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για συζητήσεις και πληροφορίες του καφενείου και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Τέτοιου είδους περιστατικά είχαν λάβει χώρα, στο παρελθόν, αλλά εκτιμώ ότι η καταδίκη αυτής της πρακτικής και μεθόδου  από τους πολίτες του Ξηρομέρου, θα αποτρέψει να επαναληφθούν φαινόμενα σαπίλας και διαφθοράς.  Άλλωστε το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού !

ΒΕΛΟΥΤΣΑ NEWS : Αμπελοφιλοσοφία, αλλά…. ούτε λέξη για την ταμπακιέρα !

Το μεγάλο, αξιόπιστο, ανεξάρτητο και αμερόληπτο blog  του Ξηρομέρου μου έκανε την τιμή να ασχοληθεί και πάλι μαζί μου, αλλά  όπως πάντα, έτσι και τώρα,  όχι για καλό λόγο….Βλέπετε το blog , ως τέταρτη εξουσία, έχει παρεξηγήσει τα πράγματα, καθότι  αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση, αντί να ελέγχει την εξουσία ! Καινούργια δηλαδή ήθη και έθιμα στον ηλεκτρονικό τύπο…..

Σε πρόσφατο δημοσίευμά του, χωρίς να με κατονομάζει αλλά φωτογραφίζοντάς με ευκρινώς, μου αποδίδει άγνοια του όρου ‘’κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση’’ για το νερό και πάνω σε αυτή την λαθεμένη εκτίμηση στηρίζει τις αμπελοφιλοσοφίες του περί ανέμων και υδάτων.

Θα σταθώ μόνο σε ορισμένες αναφορές  στο εν λόγω πόνημα, γιατί θεωρώ απώλεια χρόνου να  ασχολούμαι με τις όποιες κακοπροαίρετες κρίσεις και απόψεις   για το συγκεκριμένο ζήτημα  του νερού και το πρόσωπό μου.

Πιο συγκεκριμένα :

-Ο ίδιος γράφω πάντα επώνυμα και , κατά κανόνα, με ανάρτηση της φωτογραφίας μου. Γιατί έτσι έχω μάθει σαράντα χρόνια, ως επαγγελματίας Δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ. Έχω την τόλμη και την παρρησία να αναλαμβάνω την ευθύνη για τα γραφόμενά μου και να μην κρύβομαι πίσω από την ανωνυμία, ούτε να στρουθοκαμηλίζω. Επομένως, δεν χρειάζεται να με φωτογραφίζετε αλλά να  αναφέρεστε ευθέως στο όνομά μου, κύριοι ειδήμονες της πληροφόρησης.

--Γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει η σχετική ορολογία για τη ποιότητα νερού. Έχει φροντίσει γι αυτό το Γενικό Χημείο του Κράτους και η Google, που εμφανίζει σε περίοπτη θέση τους ορισμούς του ΓΧΚ.

Απλώς, εσείς κύριοι του Blog να διαβάζετε με περισσότερη προσοχή τα κείμενά μου, εφόσον θέλετε να με σχολιάζετε.

Στο συγκεκριμένο άρθρο μου ( 13 Μαίου) αναφέρομαι αποκλειστικά και μόνο στο πόσιμο νερό και όχι σε οποιαδήποτε άλλη χρήση του.

Ο τίτλος που χρησιμοποίησα τα λέει όλα : ‘’Παγκόσμια πρωτοτυπία το νερό του Ξηρομέρου….Πόσιμο μεν, αλλά δεν πίνεται!’’

--Και επειδή εμφανίζεστε ως τιμητές και κριτές των πάντων, ως οι ειδήμονες επί παντός επιστητού, σας προκαλώ να γνωστοποιήσετε εάν το νερό, όχι του Ξηρομέρου—μη σας βάζω δύσκολα-αλλά του χωριού σας πίνεται , ή όχι.

Επιπροσθέτως, αν εσείς οι ίδιοι το πίνετε ή καταναλώνετε εμφιαλωμένο νερό, ή νερό του βυτίου;

Και κάτι τελευταίο, έχετε εικόνα αν οι συγχωριανοί σας πίνουν ή όχι το νερό βρύσης ; Και αν όχι, για πιο λόγο;

Γνωρίζω ότι απάντηση δεν θα δώσετε, γιατί αυτοί είστε. Σας λείπει, αν μη τι άλλο, η λεβεντιά και η υπευθυνότητα ! Γνωρίζω ότι, για εσάς την ευθύνη για το θέμα του νερού, την έχει η Νέα Παράταξη ‘’Ξηρόμερο Νέα Μέρα-Καθαρά Χέρια ‘’ και όχι όσοι  κυβέρνησαν, ή κυβερνούν το Ξηρόμερο. Γι αυτό και ζητάτε να τοποθετηθεί επί του θέματος, αλλά δεν ζητάτε το ίδιο πράγμα από την Δημοτική Αρχή……

Γι αυτό, προφανώς, και δεν δημοσιεύετε ούτε καν  τις επίσημες ανακοινώσεις της νεοσύστατης αυτής  παράταξης. Και όλα αυτά, γιατί είστε τόσο, μα τόσο ανεξάρτητοι……

Ουαί υμίν Φαρισαίοι !

 http://www.xiromeronewday.com/2023/05/blog-post_91.html

Σχόλια