Δημήτριος Τάγκας : Μια Απάντηση σε Fakenews Αναρτήσεις

 Διαβάζοντας την ανάρτηση σε διάφορα Μ.Μ.Ε. της περιοχής μας, του Αγαπητού μου κατά τα άλλα Προέδρου της κοινότητας Προδρόμου Κυρίου Παπούλια Δημητρίου, όπου στο δικό του προσωπικό προφίλ της σελίδας του Facebook αναφέρει επί λέξει τα εξής:

«οι πολίτες Προδρόμου και αγραμπελου να πίνουμε νερό από την γεώτρηση με πολλά άλατα και πολλές φορές εκτός ορίων για ανθρώπινη κατανάλωση σύμφωνα με τα δείγματα της διεύθυνσης υγιεινής».....

Θα ήθελα να επισημάνω στον Αγαπητό Πρόεδρο ότι οι αναρτήσεις, που αφορούν σοβαρά θέματα διαφάνειας όπως και Υγειονομικής φύσεως που αφορούν την Δημόσια υγεία των πολιτών είναι ένα πολύ σημαντικό και λεπτό θέμα και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αυτά.

1. Δεν έχετε καμία αρμοδιότητα να ασχολείστε με θέματα της δικής μου Κοινότητας που δημοκρατικά κατέχω την θέση του Προέδρου της.

2. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα (και επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματος μου για την προάσπιση των συμφερόντων της Κοινότητάς μου) να «σπέρνετε» στους πολίτες της κοινότητας μου, μέσω fake news και άστοχων ενεργειών σας, πανικό , τρομοφοβία και ανασφάλεια.


Εδώ θα σας αναφέρω ό,τι …

Σύμφωνα με το άρθρο 191 ΠΚ «Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή στη δημόσια υγεία τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία (3) έτη ή με χρηματική ποινή. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και ο πραγματικός ιδιοκτήτης ή εκδότης του μέσου με το οποίο τελέστηκαν οι πράξεις του παρόντος».

Σας ανακαλώ λοιπόν στην τάξη και θα σας ζητήσω δημοσίως να κατεβάσετε την συγκεκριμένη ανάρτηση λόγω ψευδούς περιεχομένου και ειδήσεων. Το Αγράμπελο μέχρι σήμερα, στον όποιο έλεγχο έγινε από τις υγειονομικές αρχές, πάντα είναι εντός των ορίων που καθορίζονται στην Υπουργική Απόφαση Γ1 (δ)/ΓΠ οικ. 67322/ ΦΕΚ 3282 Β/19-9-2017, που αφορά την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.

3. Οι πολίτες για αυτά τα σοβαρά θέματα ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου όπου είναι αναρτητέες όλες οι αναλύσεις νερού ανά Δημοτική κοινότητα αλλά και για άλλα ζητήματα μέσω του προγράμματος “Διαύγεια” που συμβάλει καθοριστικά στη σχέση του Πολίτη με το Κράτος.

Επομένως, η δική σας ψευδής και άνευ ουσίας ενημέρωση προπαντός για την κοινότητα μου που με αφορά, μας είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΗ.

Παραθέτω λοιπόν παρακάτω όλες τις αναλύσεις νερού που υπάρχουν εξάλλου και στο https://www.dimosxiromerou.gr/xartis-istoselidon/nero-deastakoy


4. Δημοσιεύσατε και πολύ καλά κάνατε Κύριε Πρόεδρε ένα Videο που υπάρχει μια ζημιά ύδρευσης στο δίκτυο του αγωγού του Σ.Υ.Κ.Ξ. Θα ήθελα όμως να σας θέσω μερικές ερωτήσεις:

Α) Στο συγκεκριμένο σημείο που υφίσταται η ζημιά είναι η πρώτη φορά που γίνεται ή η τρίτη;

Β) Γιατί γίνεται στο συγκεκριμένο σημείο σπάσιμο του αγωγού; και από πότε;

Γ) Από όσο γνωρίζουμε όλοι μας, ο συγκεκριμένος αγωγός είναι παλαιός (πάνω των 50 ετών) με φθαρμένα υλικά (λογικό) σε πολλά σημεία. Οπότε, οι παρεμβάσεις από μη αρμόδιους τεχνικούς και η απουσία μελέτης ειδικών μηχανολόγων σε ένα παλαιωμένο δίκτυο θα φέρει μη αναστρέψιμα και τραγικά αποτελέσματα.

Σε αυτό ελπίζω να συμφωνούμε όλοι μας.

Οπότε, σας ερωτώ ευθέως κύριε Πρόεδρε. Με ποια αρμοδιότητα και με ποια εντολή αδειούχου μηχανικού, ΕΣΕΙΣ ο ΙΔΙΟΣ, (μιας και δεν έχετε άδεια Υδραυλικού και ούτε ήσασταν ποτέ υπάλληλος του
Δήμου) παραβλέψατε την αρχική μελέτη (προ 50ετίας που υπήρχε) και πήγατε και τοποθετήσατε σε ένα παλαιωμένο και καταπονημένο δίκτυο φυσικής ροής, στην δεξαμενή του προδρόμου Φλοτέρ χωρίς να τοποθετήσετε τα ανάλογα αντιπληγματικά εξαρτήματα σε ένα δίκτυο που ασκούνται μέχρι και 17 Bar πιέσεις; Γνωρίζετε ότι είναι ένας πολύ καλός λόγος να σπάει ο αγωγός λοιπόν μετά τις παραπάνω ενέργειες σας στο δίκτυο; Σας ερωτώ, ως μηχανολόγος και γνώστης του αντικειμένου, αλλά δεν περιμένω καμιά απάντηση από εσάς μιας και είστε αναρμόδιος για αυτά τα θέματα.

Η ζημιά που προκαλέσατε και συνεχίζετε να προκαλείτε οικονομικά στον Δήμο αλλά και στους πολίτες που στερούνται το νερό του Σ.Υ.Κ.Ξ. είναι υπαιτιότητα καθαρά δική σας.

5. Και τέλος για να σας προλάβω Κύριε Πρόεδρε, μιας και ανοίξατε (επιτέλους) το Θέμα νερού του ΣΥΚΞ.

Χωρίς περαιτέρω τυμπανοκρουσίες μιας και όπως πολύ καλά το γνωρίζετε, εφόσον το θέμα τείνει να «συνταξιοδοτηθεί».

Είσαστε ΥΠΕΡ για μια συνάντηση με τους όρους* του από 17-06-2020 αιτήματός μου προς στον Δήμο Ξηρομέρου, που έχω θέσει σαν Πρόεδρος Κοινότητας που είναι η μοναδική Κοινότητα που δεν έχει νερό του ΣΥΚΞ όλα αυτά τα χρόνια; Έτσι ώστε να συζητηθούν παθογένειες και νοσηρότητες πολλών ετών και να βρούμε όλοι μαζί μια κοινή λύση για το καλό των πολιτών μας μιας και το ενδιαφέρον σας για το νερό του Σ.Υ.Κ.Ξ. τώρα που λήγει η θητεία σας παίρνει πρωταρχικό ρόλο.


*Παρακαλώ πολύ, όπως μας παραχωρήσετε την αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου, ορίσετε Γραμματέα για την τήρηση των πρακτικών και μεριμνήσετε για την καταγραφή (ηχογράφηση) της συζήτησης – τοποθέτησης των Προέδρων πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.


Με εκτίμηση

Τάγκας Χρ. Δημήτριος

Πρόεδρος Κοινότητας Αγραμπέλου

Σχόλια