Ο Gentleman Παναγιώτης Στάικος . Ευγενικός και έντιμος, Πραγματικός Κύριος ...





πηγή:xiromeronewday.com

Γράφει-Σχολιάζει ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Ο Παναγιώτης Στάικος, ο γιατρός του Ξηρομέρου, ο Μέντορας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο τ. Δήμαρχος Αστακού πήρε την απόφαση να αποστασιοποιηθεί οριστικά από τα τεκταινόμενα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Λόγοι υπεράνω της θέλησής του, τον ανάγκασαν να πάρει την μεγάλη απόφαση. Αλλά οι μεγάλες αποφάσεις ταιριάζουν μόνο στους μεγάλους άνδρες !

Είμαι βέβαιος ότι με λύπη το έπραξε αυτό, αλλά το γεγονός ότι είναι ρεαλιστής  και όχι αιθεροβάμων, τον οδήγησε στο να βάλλει   πάνω απ όλα, αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξία σε αυτόν τον κόσμο. Και δεν είναι άλλο, από την προσωπική  υγεία και τη ζωή του.

Είμαι, επίσης βέβαιος ότι η αστείρευτη αγάπη του για το Ξηρόμερο, που τόσα χρόνια υπηρέτησε ως γιατρός και ως Δήμαρχος, θα είναι πάντα στις πρώτες προτεραιότητες και πάντα στις  σκέψεις του.

Από την πλευρά μου, έχοντας αντιληφθεί πλήρως, ποιος είναι ο καλός μου φίλος Παναγιώτης Στάικος, -έτσι τον αισθάνομαι-είμαι έτοιμος να ακούσω τις πολύτιμες συμβουλές του, όταν αυτό, από την πλευρά του, είναι εφικτό.
Θέλω δε, Δημόσια, να τον διαβεβαιώσω, ότι εφόσον με τιμήσει με την ψήφο του ο λαός του Ξηρομέρου, θα κάνω ό,τι μπορώ για να προωθήσω κάποια ζητήματα και καίρια προβλήματα, που αναγκαστικά , ο ίδιος δεν ολοκλήρωσε, όπως η υπόθεση με την ύδρευση του Αστακού , αλλά και άλλα.

Αλλά είπαμε, ότι ο Παναγιώτης Στάικος είναι ένας πραγματικός Gentleman, όπερ σημαίνει ότι :

''Ένας πραγματικός τζέντλεμαν αποτελεί την επιτομή του ιπποτισμού.Πράγματι, ο όρος τζέντλεμαν (gentleman) έχει τις ρίζες του στον καιρό των ιπποτών και της στρογγυλής τραπέζης. Η ιδέα ενός σύγχρονου τζέντλεμαν έχει σίγουρα εξελιχθεί και αλλάξει κατά κάποιο τρόπο, αλλά υπάρχουν ακόμα κάποια κοινά στοιχεία: Προστατεύει και υπερασπίζεται τους αδύνατους, επιδεικνύει ενσυναίσθηση και συμπόνια και είναι επίσης ειλικρινής με το σωστό τρόπο. Είναι πάνω απ όλα ΑΝΘΡΩΠΟΣ'' 

Αυτός, και όχι μόνον, είναι ο Παναγιώτης Στάικος, έστω και αν κάποιοι αγύρτες έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τον ευτελίσουν και να τον απαξιώσουν. Οι Ξηρομερίτες αγαπούσαν και θα αγαπούν πάντα τον Παναγιώτη, το δικό τους γιατρό, και οι ευχές  όλων μας , να είναι υγιής και ακμαίος, θα τον συνοδεύουν.

Σχόλια