ΒΕΛΟΥΤΣΑ NEWS και fake news …ένα και το αυτό;

 


ΒΕΛΟΥΤΣΑ NEWS και fake news …ένα και το αυτό;

Όταν οι ενδόμυχοι πόθοι γίνονται είδηση και μάλιστα ‘’αποκλειστική’’ και ‘’απολύτως εξακριβωμένη’’, αυτό δεν είναι πληροφόρηση, αλλά παραπληροφόρηση , ή fake news, όπως συνηθίζεται να λέγεται σήμερα.

Η παραπληροφόρηση είναι πράξη ανεύθυνη και πηγάζει, τις περισσότερες φορές, από δόλιους στόχους και σκοπούς, που επιδιώκει ο ‘’διαχειριστής’’ της είδησης, ή όσοι κρύβονται πίσω από αυτόν.

Η νέα Δημοτική Παράταξη ‘’ΞΗΡΟΜΕΡΟ Νέα Μέρα-Καθαρά Χέρια’’ έχει αποκλεισθεί από το εν λόγω blog το οποίο , ‘’σεβόμενο’’ την πλουραλιστική ενημέρωση δεν προβάλλει, ούτε τις επίσημες ανακοινώσεις της.

 Και τούτο, παρά το γεγονός ότι οι αναγνώστες του θα ήθελαν να έχουν πληροφόρηση για την συγκεκριμένη παράταξη, που διεκδικεί με αξιώσεις την Δημοτική Αρχή στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Και για να μην κρατάω για τον εαυτό μου το αλάθητο και το σωστό της κρίσης μου, θα θέσω στην κρίση την δική σας, φίλοι αναγνώστες, στοιχεία τα οποία θα σας βοηθήσουν να αντιληφθείτε, αν και κατά πόσο έχουν βάση, τα όσα υποστηρίζω.

Το εν λόγω blog γράφει στις 17 Απριλίου κάτω από τον τίτλο ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ:


Αν και κατά την άποψή μας είναι πολύ νωρίς να εξάγουμε πολιτικά συμπεράσματα από πολλούς εκτιμάται ότι η αντιπολίτευση στο Δήμο Ξηρομέρου ήδη έριξε "λευκή πετσέτα" και  αποκλειστικός στόχος των βασικών στελεχών της, μέσα από την προσπάθεια  συγκρότησης εναλλακτικού συνδυασμού είναι η πολιτική τους επιβίωση και παρουσία στη νέα εποχή  Τριανταφυλλάκη στο Δημαρχιακό θώκο

 Αφενός η  έως σήμερα εμφανής αδυναμία συγκρότησης σοβαρής εναλλακτικής πρότασης για πολιτική αλλαγή στο Δήμο Ξηρομέρου αφετέρου τα μέχρι σήμερα  πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής που κρίνονται από την πλειοψηφία των Δημοτών εν μέρει  θετικά ανοίγουν το δρόμο στη  Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου για μεγαλύτερο κοινωνικό αποτύπωμα , με ευρύτερες συνεργασίες και  ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού της.

Βέβαια, η περίφημη μεταγραφή, έναν και πλέον μήνα μετά, δεν πραγματοποιήθηκε, οπότε ένα σοβαρό blog, σεβόμενο τους αναγνώστες του, θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις γι αυτή την ‘’προφητεία ‘’ του. 

Προς το παρόν, δεν το έχει πράξει και ‘’ποιεί την νήσαν.’’ Όμως αυτό αφορά την αξιοπιστία του και την εμπιστοσύνη των αναγνωστών του, προς αυτό και, φυσικά, τους διαχειριστές του.

Τα υπόλοιπα αφορούν την προσπάθεια στην οποία έχει επιδοθεί το συγκεκριμένο blog να εμφανίσει ως μοναδικό και αδιαφιλονίκητο διεκδικητή του Δημαρχιακού θώκου τον νυν Δήμαρχο, επιχειρώντας, ταυτόχρονα, να απαξιώσει απολύτως τη δυναμική της Νέας Παράταξης ‘’ΞΗΡΟΜΕΡΟ Νέα Μέρα-Καθαρά Χέρια ‘’.

Φθάνει στο σημείο να μιλά για ‘’λευκή πετσέτα’’ και για ‘’εμφανή αδυναμία συγκρότησης εναλλακτικής πρότασης’’, από την αντιπολίτευση!

Αν αυτό (Λευκή πετσέτα ) δεν είναι fake news, τι άλλο μπορεί να είναι, με δεδομένο ότι η Νέα Παράταξη έχει ήδη σχηματίσει και ανακοινώσει το μισό της ψηφοδέλτιο, σχεδόν έξι μήνες πριν τις εκλογές ;

---Το περί ου ο λόγος blog, σχεδόν δύο μήνες πριν, είχε δημοσιεύσει την ‘’είδηση’’ ότι ο κ. Δημήτριος Μπόνης- που έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον Δημαρχιακό θώκο- θα ξεκαθάριζε σύντομα, τη θέση του. Δηλαδή εάν θα συνεχίσει, ή θα σταματήσει την προσπάθειά του. Σχεδόν δύο μήνες μετά, ο κ Μπόνης σε ουδεμία δήλωση, προέβη . Τι έχει, λοιπόν να μας πει, η ‘’αυθεντία’’ της ‘’έγκριτης’’ ενημέρωσης, το blog ΒΕΛΟΥΤΣΑ NEWS;

Άλλη μία επιτυχία, αξιοζήλευτη, θα έλεγα !

Το αποκορύφωμα, όμως, της ‘’έγκριτης ενημέρωσης’’ ήρθε πριν λίγες ημέρες, όταν το blog επικαλούμενο ασφαλείς πληροφορίες εμφανίζει τον κ. Πανταζή Απόστολο να αναλαμβάνει πρωτοβουλία και ηγετικό ρόλο (επικεφαλής, γράφει το blog ) να ενώσει την αντιπολίτευση, ώστε να αντιμετωπίσει τον κ. Τριανταφυλλάκη.

Έγραφε χαρακτηριστικά :

Αλλαγή Πλεύσης

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΒΕΛΟΥΤΣΑNEWS . με επικεφαλής τον Απόστολο  Ν. Πανταζη   σύσσωμη η αντιπολίτευση στο Δήμο Ξηρομέρου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές θα διεκδικήσει τη Δημαρχία απέναντι στον κύριο Γιάννη Τριανταφυλάκη 

Η απόφαση είναι ήδη ειλημμένη και αναμένονται τις προσεχείς ημέρες οι επόμενες κινήσεις του κ Α. Πανταζή για τη διαμόρφωση και οριστικοποίηση του ενωτικού σχήματος

Μέχρι τη στιγμή , που γράφονται οι γραμμές αυτές, ουδείς άλλος έχει σχετική πληροφόρηση, παρά μόνον το ‘’έγκριτο’’ και άρτια ενημερωμένο blog.

Ωστόσο, θα πρέπει να θυμίσουμε τα εξής :

Ο κ. Πανταζής έχει επίσημα ανακοινώσει ότι στις εκλογές του Οκτωβρίου δεν θα κατέλθει ως υποψήφιος Δήμαρχος και ότι τον εκπροσωπούν μόνον αυτά , που ο ίδιος δημοσιοποιεί και όχι, όποια πληροφορία δημοσιοποιείται από κάποιον άλλον.

Επιπροσθέτως, για ποια αντιπολίτευση ομιλεί το blog ; Περιλαμβάνει σε αυτήν και το’’ Ξηρόμερο Νέα Μέρα-Καθαρά Χέρια’’ ; Αν Ναι, γιατί δεν γνωρίζουν κάτι περί αυτής της πρωτοβουλίας ,ο αρχηγός της Παράταξης και τα στελέχη της ;

Για ποιες Παρατάξεις ομιλεί ; Για την Παράταξη του κ. Γαλούνη , που σχεδόν έχει αφανισθεί και ουδεμία πρόθεση έχει εκδηλώσει, έως αυτή τη στιγμή, για την συμμετοχή της στις επερχόμενες εκλογές, ή μήπως για την Παράταξη του κυρίου Στάικου, που είναι μετέωρη, λόγω των γνωστών θεμάτων του ηγέτη της, του καλού μου φίλου και συμπαθέστατου κ. Στάικου ;

Τα εν λόγω δημοσιεύματα βρίθουν αναληθειών, είναι έξω από κάθε λογική, εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και αποσκοπούν σε λόγους εντυπωσιασμού και σε κάποια κλικ περισσότερα. Είναι ο ορισμός των fake News.

Κύριοι, αλλάξτε τους πληροφοριοδότες σας, ή πάψετε να κάνετε είδηση τους μύχιους πόθους σας!

http://www.xiromeronewday.com/2023/05/news-fake-news.html

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου