Τσίπρας από το Αγρίνιο: «Να μην λείψει κανείς από το μεγάλο προσκλητήριο της προοδευτικής παράταξης (video-φωτορεπορταζ)


Ομιλία στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στην πλατεία Δημοκρατίας πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Η συγκέντρωση ήταν ογκώδης και με παλμό, ενώ η κινητοποίηση που προηγήθηκε, πολύ μεγάλη. Το πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πλαισίωσαν οι υποψήφιοι βουλευτές αλλά και στελέχη από όμορες περιοχές.

Δείτε την ομιλία και φωτορεπορτάζ από το agriniopress:

tsipras agrinio (2)

«Σήμερα η Αιτωλοακαρνανία δίνει απάντηση οριστική. Στις 21 Μαΐου θα νικήσει ο λαός. Θα νικήσει η Δημοκρατία» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε ότι από το Αγρίνιο «με τη μεγαλειώδη σημερινή σας συγκέντρωση ξεκινάμε τη μάχη των 7 ημερών για τη τελική νίκη για τη μεγάλη νίκη του λαού μας. Από τη πλατεία Δημοκρατίας, η Δημοκρατία αντεπιτίθεται. Για να ρίξουμε το φαύλο καθεστώς που μας κυβερνάει. Για να φύγει η χειρότερη δεξιά κυβέρνηση από τη μεταπολίτευσης και. Για να ξαναφέρουμε τη δημοκρατία στην εξουσία. Και τη δικαιοσύνη παντού».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε ότι «το μήνυμα που στέλνει σήμερα το Αγρίνιο είναι ένα: Κύριε Μητσοτάκη, την άλλη Κυριακή εγκαταλείπετε το Μέγαρο Μαξίμου. Οριστικά. Την άλλη Κυριακή έρχεται η αλλαγή. Στις 21 κερδίζουμε και στις 22 σχηματίζουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας. Και ξεκινάμε το δύσκολο έργο να φέρουμε την αλλαγή και τη δικαιοσύνη στις ζωές των ανθρώπων».

tsipras agrinio1 (1)

tsipras agrinio1 (2)

«Παρέδωσαν στο ΣΥΡΙΖΑ, πριν από 8 χρόνια, μια μια χώρα ρημαγμένη.

Και παρέλαβαν, ύστερα από σκληρή δουλειά, μια χώρα έξω από τα μνημόνια, μέσα στις αγορές, με δώδεκα τρίμηνα ανάπτυξης, ρυθμισμένο χρέος και 37 δισεκατομμύρια στα ταμεία. Για να τρώει από τα δικά μας έτοιμα ο κος Μητσοτάκης.

Για να σπαταλάει όσα μαζί με δυσκολίες κατακτήσαμε σε απευθείας αναθέσεις στους ημέτερους και σε επιδοτήσεις της αισχροκέρδειας των ισχυρών. Και τι παραδίδει αλήθεια μετά από μια τετραετία, όπου τα βρήκε όλα στρωμένα κι έτοιμα; 50 δις μεγαλύτερο το δημόσιο χρέος.

tsipras agrinio1 (3)

Τι άλλο μας παραδίδει ; Ένα διαλυμένο ΕΣΥ. Με αρνητικό ρεκόρ 37.000 νεκρών στην πανδημία. Που κατατάσσει τη χώρα μας χειρότερη ακόμη και από τη Βραζιλία του Μπολσονάρο, αναλογικά με το πληθυσμό μας.

Μας παραδίδει επίσης μια παιδεία με δεκάδες χιλιάδες παιδιά έξω από τα πανεπιστήμια, λόγω των τεχνητών φραγμών της ελάχιστης βάσης.

Σχολεία χωρίς μόνιμους καθηγητές. Και πανεπιστήμια χωρίς στοιχειώδη κονδύλια για να λειτουργήσουν.

Με πανεπιστημιακούς αστυνόμους αντί για πανεπιστημιακούς καθηγητές» τόνισε.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη, στην οποία από το ’19 έως το ’21, έπεσε ο μέσος ονομαστικός μισθός.

Και το 22 μια από τις τρείς όπου έπεσε ο μέσος πραγματικός μισθός κατά 7,5%

 Μας παραδίδει επίσης τους απόμαχους της εργασίας σε πλήρη αναξιοπρέπεια.

7 δις στέρησε μέσα σε 4 χρόνια από τους συνταξιούχους. Καταργώντας τη 13ης σύνταξη και στερώντας τους τα αναδρομικά, παραβιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ. Και τέλος, ένα κράτος λάφυρο κομματικό.

tsipras agrinio1 (4)

tsipras agrinio1 (5)

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε με νόημα «Εμείς λοιπόν δηλώνουμε κι από δω από το Αγρίνιο.

Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε. Δεν θα ξεχάσουμε. Ούτε το έγκλημα των Τεμπών θα ξεχάσουμε. Ούτε το βιασμό της Δημοκρατίας και του Κράτους δικαίου, με τις παράνομες παρακολουθήσεις».

«Του ξέφυγε η αλήθεια του κυρίου Μητσοτάκη στο ντιμπέιτ και ενώ τις είχε βαφτίσει «υπόθεση», παραδέχτηκε ότι είναι σκάνδαλο και ότι δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις.

Αλλά αν δεν υπήρξε εθνικός λόγος για επικαλέστηκε το Εθνικό απόρρητο ; Τι έκανε μέχρι τώρα ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για να εντοπίσει τους δράστες ; Γιατί κρατούν στη θέση της την εισαγγελέα που υπέγραψε τις παράνομες υποκλοπές; Για να υπογράψει κι άλλες; Δεν είναι μόνο σκάνδαλο, είναι έγκλημα. Κατά της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων του πολίτη. Είναι κακούργημα σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα.

Κακούργημα που προσπάθησαν να συγκαλύψουν χειραγωγώντας τη δικαιοσύνη. Και τώρα επιχειρούν να το ξεπλύνουν με τη ψήφο του λαού», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

tsipras agrinio1 (6)

tsipras agrinio1 (7)

tsipras agrinio1 (8)

Απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη του απηύθυνε καίρια ερωτήματα «Φως χωρίς πολιτική αλλαγή δεν μπορεί να υπάρξει. Και αυτό το μήνυμα πρέπει να φτάσει και στον κο Ανδρουλάκη. Πως θα οδηγηθούν οι υπαίτιοι στη φυλακή ; Με κυβέρνηση της ΝΔ του κου Μητσοτάκη ; Πως γίνεται να αφήνετε ίσες αποστάσεις για την επόμενη ημέρα; Ανάμεσα σε αυτόν που σας παρακολουθούσε, γιατί ήθελε να σας ελέγχει και να σας έχει στο τσεπάκι του, από τη μια.Και στη προοπτική μιας προοδευτικής κυβέρνηση που θα φέρει τη κάθαρση και θα θέσει τους υπαίτιους του παρακράτους προ των ευθυνών τους, από την άλλη ;»

Το γεγονός ότι ο κύριος Μητσοτάκης δεν νοιάζεται είναι όμως η μισή αλήθεια συνέχισε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας. «Για τους πολλούς δε νοιάζεται. Για κάποιους λίγους, ελάχιστους, αλλά ισχυρούς και προνομιούχους, νοιάζεται και παρανοιάζεται. Για να είμαι πιο ακριβής, μόνο γι’ αυτούς νοιάζεται. Δεν είναι τυχαίο που ένας από αυτούς, εργοδότης και αποδέκτης απευθείας αναθέσεων, απειλούσε και τρομοκρατούσε τους εργαζόμενους μην τυχόν ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Ο άνθρωπος έχει τα δίκια του. Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα του κοπεί το εύκολο χρήμα από το δημόσιο ταμείο. Λίγο το έχετε;

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Αγρίνιο
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ)
Αισχροκέρδεια δισεκατομμυρίων, ουρανοκατέβατα κέρδη, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, των νοσοκομείων, του νερού, διανομή των πόρων του ταμείου ανάκαμψης σε μεγάλους ομίλους, γαλάζιες ακρίδες. Έργα του κυρίου Μητσοτάκη όλα αυτά. Πως δε νοιάζεται λοιπόν; Νοιάζεται αλλά για λίγους, προνομιούχους και ισχυρούς».

Ο Αλέξης Τσιπρας απευθύνθηκε και στους συντηρητικούς ψηφοφόρους που τους περισσότερους από αυτούς χαρακτήρισε έντιμους. Και αναρωτιέμαι θα ξεπλύνετε με τη ψήφο σας το βιασμό της δημοκρατίας;

Θα δώσετε λευκή επιταγή στον Μητσοτάκη να συνεχίσει τα ίδια και χειρότερα, ανεξέλεγκτος και ακόμη πιο επικίνδυνος;

Διότι είναι φανερό ότι φως και κάθαρση του δημόσιου βίου δεν πρόκειται να υπάρξει αν ο Μητσοτάκης δε πληρώσει το τίμημα των πράξεών του. Αν δεν ηττηθεί στις εκλογές» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

tsipras agrinio1 (9)

tsipras agrinio8

tsipras agrinio9

tsipras agrinio10

tsipras agrinio1

tsipras agrinio2

tsipras agrinio3

tsipras agrinio4

tsipras agrinio7

tsipras agrinio5

tsipras agrinio6

tsiras agrinio1 (1)

tsiras agrinio1 (2)

tsiras agrinio1 (3)

tsiras agrinio1 (4)

 

tsipras agrinio

tsipras agrinio 3 (1)

tsipras agrinio 3 (2)

tsipras agrinio 3 (3)

tsipras agrinio 3 (4)

Σχόλια