Π. Τρυφιάτης από Αγρίνιο: «Η κοινωνία σήμερα, ίσως χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ περισσότερο από ποτέ» (φωτο-video)

Την κεντρική του προεκλογική εκδήλωση στο Αγρίνιο, πραγματοποίησε πριν απο λίγο ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Πάνος Τρυφιάτης.

Το εκ Ξηρομέρου ορμώμενο στέλεχος του κόμματος με το πλούσιο επιστημονικό και πολιτικό βιογραφικό, μίλησε σε ένα κοινό πολλών μελών και ψηφοφόρων. Αξιοσημείωτη η παρουσία ιστορικών στελεχών, όπως του πρ. δημάρχου, Νομάρχη και βουλευτή Γιάννη Βαϊνά, του πρ. δημάρχου Αγρινίου Π. Μοσχολιού, του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας Γιάννη Λύτρα, του πρ.  αντιπεριφερειάρχη Ν. Υφαντή, αλλά και νεότερων όπως του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου Πάνου Καψάλη. των Περιφερειακών Συμβούλων Β. Σώζου Ν. Μπαλαμάτση και Αγγελικής Ρούση – Ντζιμάνη κ.α.

 Το «παρών» μάλιστα έδωσαν και δυο συνυποψήφιοι του κ. Τρυφιάτη στο ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, οι κ. Αναγνωστόπουλος και Μουρτζιάπης.


tryfiatis agrinio1

Ο κ. Τρυφιάτης στην αρχή της ομιλίας του, αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς που τον συνδέουν με το Αγρίνιο και τόνισε πως σε μια προεκλογική περίοδο όπου η αντιπαράθεση γίνεται με συνθήματα και εντυπωσιασμούς, το ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει μια αξιακή προσέγγιση.

Όπως είπε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ έχει ένα ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα, όπως ακριβώς αρμόζει σε ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, ενώ τόνισε την ανάγκη για δημόσια συζήτηση και δημόσια διαβούλευση στη βάση προγραμμάτων και προτάσεων, για το μέλλον της χώρας.

Χαρακτήρισε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ακριβές και αξιόπιστο και ζήτησε απο τους πολίτες να το δυναμώσουν ώστε την επόμενη ημέρα να είναι ο ρυθμιστής των εξελίξεων με μόνο στόχο μια προοδευτική διακυβέρνηση.

tryfiatis agrinio2

Μόνο έτσι, όπως είπε, θα μπορέσει να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος . «Οφείλουμε να εγγυηθούμε ότι τα παιδιά μας θα έχουν μια καλύτερη ζωή απο τους γονείς του», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως, αναφέρθηκε σε κάποιους βασικούς τομείς του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, για τους αγρότες, την υγεία, την οικονομία. Ειδικότερα για τον αγροτικό τομέα είπε πως η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, περιλαμβάνει μέτρα για την μείωση του κόστους παραγωγής, την σύσταση ενεργειακών κοινοτήτων αγροτών, την προστασία της αγροτικής γης κλπ.

Περιέγραψε ακόμη στην κατάσταση στα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας και εξέφρασε την απορία του για τις πανηγυρικές δηλώσεις των κυβερνητικών βουλευτών, επειδή ανακοινώθηκε προεκλογικά κάτι το αυτονόητο: Η λειτουργία Αιμοδυναμικού Τμήματος. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης ο υποψήφιος βουλευτής στην ανάγκη επαναφοράς του νόμου Κατσέλη, της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, για την αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας.

Τέλος, ζήτησε ισχυρή στήριξη στο ΠΑΣΟΚ, ώστε να βγει ενισχυμένο στις εκλογές. Μόνο έτσι, όπως συμπλήρωσε, η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη ούτε μια ώρα. «Το ΠΑΣΟΚ είναι το γνήσιο πατριωτικό – σοσιαλιστικο κόμμα. Η χώρα ίσως σήμερα το χρειάζεται περισσότερο από ποτέ», κατέληξε ο Πάνος Τρυφιάτης, καταχειροκροτούμενος.

tryfiatis agrinio3

tryfiatis agrinio4

tryfiatis agrinio5

tryfiatis agrinio6

tryfiatis agrinio8


Σχόλια