Οι στοιχηματικές αποδόσεις για τον διάδοχο του Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ – Τα δύο μεγάλα φαβορί

Αρκετά ονόματα έχουν «πέσει στο τραπέζι» για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. Ποια είναι τα φαβορί σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες.

Oι ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτούν μια νέα εποχή στο χώρο της Κεντροαριστεράς στη χώρα μας μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του κόμματος.

Ήδη, αρκετά ονόματα έχουν «πέσει στο τραπέζι» για να αντικαταστήσουν τον πρώην πρωθυπουργό, ονόματα που βρίσκονταν στο πλάι του Αλέξη Τσίπρα και είχαν σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις όλα αυτά τα χρόνια στην Κουμουνδούρου.

Το δεδομένο είναι ότι εντός του καλοκαιριού, οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ θα ενταθούν, με στόχο στο συνέδριο του κόμματος να έχουν «εντοπιστεί» όλοι οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν το χρίσμα του προέδρου.

Σύμφωνα με όσα διαρρέουν από την Κουμουνδούρου, τα πρόσωπα που προβάλλουν ως φαβορί για να διαδεχθούν τον Αλέξη Τσίπρα είναι συγκεκριμένα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Έφη Αχτσιόγλου. Δικηγόρος στο επάγγελμα, πρώην υπουργός Εργασίας από το 2016 μέχρι το 2019 και με μεγάλο έρεισμα στα… αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, νυν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στα φαβορί και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Υπουργός Οικονομικών την τετραετία 2015-2019, με σπουδές στα πανεπιστήμια Οξφόρδης και Σάσσεξ μεταξύ άλλων, ιδιαίτερα αγαπητός στα υψηλά κλιμάκια του κόμματος, είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και η άποψή του κρίνεται ιδιαίτερα βαρύνουσα.

Παράλληλα, η επαναδραστηριοποίηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη λίγο πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου μεταφράζεται από τους πολιτικούς αναλυτές ως πρώτο βήμα για την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ο 43χρονος οικονομολόγος έχει θερμούς υποστηρικτές στην Κουμουνδούρου, καθώς από το 1999 συμμετέχει σε όλα τα όργανα του κόμματος, ενώ έχει τη στήριξη του Τσίπρα, άλλωστε αυτός τον είχε προτείνει ως υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων το 2014, χάνοντας τελικά οριακά από τον Γιώργο Καμίνη, λαμβάνοντας ποσοστό 48,6%!

Από κει και πέρα, σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες, τα ονόματα του Νάσου Ηλιόπουλου, του Παύλου Πολάκη, του Δημήτρη Παπαδημούλη, αλλά και της Κατερίνας Νοτοπούλου έχουν ήδη ακουστεί για διάδοχη κατάσταση και το σίγουρο είναι ότι κάθε μέρα η λίστα των υποψήφιων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ θα μεγαλώνει, μέχρι να κατατεθούν και επίσημα οι υποψηφιότητες και οδηγηθούν σε συνέδριο.

Τα ονόματα και οι στοιχηματικές αποδόσεις
Παρακάτω, μπορείτε να δείτε τι αποδόσεις δίνονται από τη Novibet στα ονόματα που έχουν ακουστεί για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες μετά την παραίτηση Τσίπρα.

Αναλυτικά:

 Γαβριήλ Σακελλαρίδης: 1.90

Έφη Αχτσιόγλου: 2.00
Νάσος Ηλιόπουλος: 4.00
Παύλος Πολάκης: 9.00
Ευκλείδης Τσακαλώτος: 12.00
Δημήτριος Τζανακόπουλος: 12.00
Νικόλαος Βούτσης: 12.00
Δημήτριος Παπαδημούλης: 21.00
Κατερίνα Νοτοπούλου: 21.00

reader

Σχόλια