Ελλιμενισμένο στο Πλατυγιάλι το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο «Myconos Magic»

 mykonos magic2

Σύμφωνα με την πλατφόρμα Mαrine Traffic το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο «Mykonos Magic», είναι ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Πλατυγιαλιού, από τον Φεβρουάριο του 2023.

Δηλαδή κατέπλευσε στον Αστακό, λίγες μέρες μετά την είδηση της εξαγοράς του από τον εφοπλιστή Μάριο Ηλιόπουλο της Sea Jets.


Το κρουαζιερόπλοιο Costa Magica, που ήταν η προηγούμενη ονομασία του, αποκτήθηκε από τον  εφοπλιστή Μάριο Ηλιόπουλο από τον όμιλο Carnival Corporation. Βρίσκονταν στο λιμάνι του Μπρίντιζι όπου και μετονομάστηκε σε Mykonos Magic. Μετά την εμφάνιση της πανδημίας μέχρι σήμερα, ο όμιλος Carnival Corporation πούλησε ή έθεσε προς πώληση 24 συνολικά πλοία.

Το κρουαζιερόπλοιο υπέστειλε την ιταλική σημαία όπως γνωστοποίησε η Λιμενική Αρχή της Γένοβα και σύμφωνα με το marine traffic, φέρει πλέον σημαία Βερμούδων.

Το πρώην Costa Magica διαθέτει 1.359 καμπίνες που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 4.000 επιβάτες και περίπου 1.000 μέλη πληρώματος.

Το Mykonos Magic αναμένεται να αποτελέσει τη νέα ναυαρχίδα του στόλου της Seajets του Μάριου Ηλιόπουλου που διαθέτει σήμερα πέντε κρουαζιερόπλοια και τα οποία αγοράστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και αυτή η τελευταία προσθήκη θα επιτρέψει στην εταιρεία να εδραιώσει τον ρόλο της στην ελληνική αγορά κρουαζιέρας.

Αυτό είναι το 7ο κρουαζιερόπλοιο που αποκτά ο όμιλος, μετά τα Magellan & Columbus που πουλήθηκαν σε διαλυτές, το Aegean Myth που πουλήθηκε στη γαλλική CFC Croisieres και τα Majesty, Aegean Goddess, Aegean Majesty & Queen of the Oceans που παραμένουν παροπλισμένα σε Ελευσίνα, Λαύριο, Αίγιο και Πάτρα αντίστοιχα, σύμφωνα με ανάρτηση του arxipelagos.gr.

Σχόλια