Φορολογικές δηλώσεις: Μέχρι τις 31 Αυγούστου θα παραταθεί ο χρόνος για την υποβολή τους

Κοινή διορία για εταιρίες και φυσικά πρόσωπα - Χωρίς δυνατότητα έκπτωσης για πληρωμές μετά τις 31 ΙουλίουΠαράταση προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως και 31 Αυγούστου αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να κατατεθεί σχετική διάταξη στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΘΟ και η προθεσμία υποβολής θα είναι κοινή για φυσικά και για νομικά πρόσωπα.

Ενδεχομένως όμως να μην ισχύσει δυνατότητα έκπτωσης 3% για εφάπαξ εξόφληση του φόρου μετά τις 31 Ιουλίου. Αυτό μπορεί να στοιχήσει σε όσους αναβάλουν την υποβολή της δήλωσης, εφόσον αναμένουν ότι θα έχουν χρεωστικό εκκαθαριστικό –που συνήθως είναι και αρκετά υψηλά για όσους σπεύδουν να υποβάλουν τελευταίοι τις δηλώσεις τους.

 Σε αυτή την περίπτωση πάντως, δεν θα αλλάζει το χρονοδιάγραμμα πληρωμής σε 8 δόσεις, αλλά θα πρέπει να πληρωθεί διπλή δόση στα τέλη Αυγούστου, για όσους υποβάλουν δήλωση Ε1 μετά την 1η του μηνός.

Για τις πυρόπληκτες περιοχές πάντως, αναμένεται να τηρηθεί διαφορετικό χρονοδιάγραμμα, όπως προβλέπεται πάγια σε αυτές τις περιπτώσεις.

Μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης είχαν υποβληθεί συνολικά 5,4 εκατομμύρια δηλώσεις Ε1 και απομένουν περίπου 1 εκατομμύριο δηλώσεις για τις επόμενες μέρες.

πηγή: protothema.gr

Σχόλια