Ο Αστακός ασφυκτιά από την έλλειψη θέσεων Πάρκινγκ-Επιτακτική η Ανάγκη για άμεση δημιουργία Δημοτικού Πάρκινγκ κοντά στο Λιμάνι
Γράφει-Σχολιάζει-Αποκαλύπτει

Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Το πρόβλημα του παρκαρίσματος των οχημάτων  στον Αστακό εμφανίζεται και αυτό το Καλοκαίρι έντονο και φαίνεται ότι υπάρχει κίνδυνος  να παγιωθεί ,  αφού η Δημοτική Αρχή δεν έχει προχωρήσει στη λύση του, που δεν είναι άλλη από την εξεύρεση χώρου και την κατασκευή και λειτουργία Δημοτικού Πάρκινγ.

Σε όλες τις κωμοπόλεις πληθυσμιακού μεγέθους, ωσάν  του Αστακού, που ταυτόχρονα αποτελούν και προορισμό για πολλούς κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, έχουν λειτουργήσει Δημοτικά Πάρκινγκ, που δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες αλλά και στους ντόπιους να παρκάρουν τα οχήματά τους σε χώρο άνετο και ασφαλή και σε σχετικά μικρή απόσταση από το Λιμάνι, όπου υπάρχουν τα διάφορα μαγαζιά εστίασης , ή τα καφέ μπαρς.

 Ο Αστακός έχει έναν επιπλέον λόγο να λειτουργήσει Δημοτικό Πάρκινγκ κοντά στο Λιμάνι καθότι εξυπηρετείται η ακτοπλοϊκή σύνδεση με Ιθάκη και Κεφαλλονιά.


.com/img/a/

Πέρυσι τέτοια εποχή έγραφα πάλι τα ίδια συνοδεύοντας τα σχετικά δημοσιεύματα με φωτογραφίες ΙΧ να έχουν ''καβαλήσει'' πεζοδρόμια, που χρησιμοποιούσαν ως χώρο παρκαρίσματος, δημιουργώντας πρόβλημα στην κυκλοφορία των πεζών, πέραν της ασχήμιας που προκαλείται από την αταξία αυτή.

Η Δημοτική  Αρχή βέβαια διαβεβαιώνει ότι έχει εντοπισθεί χώρος στη διασταύρωση του δρόμου που οδηγεί στο Μύτικα και από την πλευρά της θάλασσας (Βαρκά), αλλά, ωστόσο απαιτούνται κάποιες ρυθμίσεις νομικής υφής, ως προς την ιδιοκτησία, προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως για την κατασκευή του Πάρκινγκ. Όλα αυτά απαιτούν χρόνο, που είναι δύσκολο να προσδιοριστεί και κατά συνέπεια το πρόβλημα θα εξακολουθήσει να υπάρχει για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Η κατάσταση,  πάντως, στον Αστακό φαίνεται ότι θα είναι δύσκολη για τους επισκέπτες που δυσκολεύονται να βοούν Πάρκινγκ, ιδιαίτερα τον Αύγουστο , που είναι  εποχή αιχμής.


Ο Αστακός είχε πάντα πρόβλημα πάρκινγκ αλλά αυτό οξύνθηκε μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν στο εσωτερικό οδικό δίκτυο όπως  αύξηση του πλάτους των πεζοδρομίων , πεζοδρομήσεις και μονοδρομήσεις και  επικίνδυνη στένευση πολλών δρόμων.

Παρατηρείται το φαινόμενο να μπλοκάρονται τα οχήματα καθότι στους στενούς αυτούς δρόμους επιτρέπεται το Πάρκινγκ και από τις δύο πλευρές του δρόμου.

Οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει, κυρίως τα δύο τελευταία χρόνια, πρόσθεσαν καλαισθησία στο κέντρο της Πόλης και διευκόλυναν την κυκλοφορία των πεζών, πλην όμως δημιούργησαν το οξύ πρόβλημα του πάρκινγκ.

Ήταν , προφανώς, κακή επιλογή της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει σε αυτά τα έργα χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλίσει θέσεις πάρκινγκ για τα οχήματα.

Εν τέλει, όσο δεν λειτουργεί Δημοτικό Πάρκινγκ το πρόβλημα όχι μόνο θα υφίσταται αλλά θα οξύνεται και θα ακυρώνει όλα τα άλλα έργα, που έχουν γίνει στους δρόμους, αφού τα πεζοδρόμια θα χρησιμοποιούνται ως πάρκινγκ και οι πεζοί θα αναγκάζονται να κυκλοφορούν στο οδόστρωμα με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ασφάλειά τους.

Εκλογές έρχονται σε τρεις μήνες. Άραγε, οι Δημοτικοί Συνδυασμοί θα περιλάβουν στο πρόγραμμά τους την κατασκευή και λειτουργία Δημοτικού Πάρκινγκ, ή θα θα το χειριστούν ως προεκλογική υπόσχεση και μόνον.

Σχόλια