ψήφισμα της ΟΠΣΥΞ για την απώλεια του Ξηρομερίτη Μπάμπη ΚουβέληΟ Μπάμπης Κουβέλη ο οποίος γεννήθηκε στις Φυτείες Ξηρομέρου. 
Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023 και ώρα 10.00 π. μ στον Ιερό Ναό Φανερωμένης στον Χολαργό Αττικής, η δε ταφή θα γίνει στην ιδιαιτέρα του πατρίδα τις Φυτείες (Μαχαλάς) Ξηρομέρου που τόσο πολύ αγαπούσε.

                      Για το Κ.Σ. 
Της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών

Δημήτρης Στεργίου


 Αθήνα, 1 Αυγούστου 2023


Ψ Η Φ Ι Σ Μ ΑΤο Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.), το οποίο συνήλθε σήμερα ειδικά, ύστερα από επείγουσα πρόσκληση του Προέδρου κ. Δημήτρη Στεργίου, μόλις πληροφορήθηκε τη θλιβερή είδηση του θανάτου του


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ (ΜΠΑΜΠΗ) ΚΟΥΒΕΛΗ


ο οποίος υπήρξε Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.), Αντιπρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ., καθώς και πρόεδρος του Συλλόγου Φυτειωτών «το Λιγοβίτσι» και υπηρέτησε με δυναμισμό και ειλικρίνεια το πολιτιστικό κίνημα του Ξηρομέρου.

Ο εκλιπών σπούδασε στον Πειραιά και στην Αθήνα και σταδιοδρόμησε ως οικονομολόγος στην Τράπεζα ΕΤΒΑ. Συμμετείχε στο Δ.Σ. της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας (ΑΙ.ΠΟ.Ε.), του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών, υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών (Ε.Α.Λ.), του Δ.Σ. της Εταιρείας Στερεοελλαδικών Μελετών και μέλος του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων. Έχει χρηματίσει αντιπρόεδρος της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας (ΠΑΝ.ΣΥ.) πολιτιστικών συλλόγων, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.Σ.Υ.Ξ.) και επί 18 έτη πρόεδρος του Συλλόγου των Φυτειωτών της Αθήνας "Το Λιγοβίτσι".


Υπήρξε εκδότης-διευθυντής της εφημερίδας στην εφημερίδα "Φυτειώτικα νέα" από το 1989 ως το 2007. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. Το 1997 εξέδωσε το βιβλίο "Το χωριό μου οι Φυτείες", όταν ακόμα το έλεγαν Μαχαλά, το 1999 το "Λεξιλόγιο του Ξηρομέρου", το 2001 τα "Χρονογραφήματα για το Ξηρόμερο και τους Ξηρομερίτες", το 2008 τα "Χρονογραφήματα στο ξηρομερίτικο γλωσσικό ιδίωμα", το 2010 τα "Παθήματα στρατιωτικού βίου λοχίου Σπαή Φ. Σπυρίδωνος, κλάσεως 1915 , το 2011 το "Πάνθεον των Ξηρομεριτών αγωνιστών όλων των πολέμων από το 1821 ως το 1940-1941", το 2013 “Πάνος Γαλάνης Μεγαπάνος” και το βιβλίο «Τα Γενεολογικά δέντρα στο Μαχαλά».


Το Κεντρικό Συμβούλιο εκτιμώντας την αστείρευτη προσφορά του, την ευγένεια, τον ακέραιο χαρακτήρα του και ότι απετέλεσε εξαίρετο παράδειγμα Ξηρομερίτη,

Ψ Η Φ Ι Ζ Ε Ι


  1. Να εκπροσωπηθεί στην κηδεία το Κεντρικό Συμβούλιο.

  2. Να επιδοθεί το ψήφισμα αυτό στην οικογένεια του εκλιπόντος.

  3. Να γίνει δωρεά σε φιλανθρωπικό Σύλλογο της Αιτωλ/νίας στη μνήμη του.

  4. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον Αιτωλοακαρνανικό τύπο.


Για το Κεντρικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. ΓραμματέαςΔημήτρης Στεργίου Αθανάσιος Γεροδημήτρης

Σχόλια