ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ν.ΠΑΝΤΑΖΗΣ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗ Π.ΦΑΣΟΥΛΑ ΣΤΟ Δ.Α.Κ. ΑΣΤΑΚΟΥ

 

Συγχαίρω θερμά το Δ.Σ και ιδιαιτέρα τον πρόεδρο κύριο Χρήστο Μπόνη του δραστήριου  Συλλόγου μας,απανταχού Αστακιωτών για τη πρωτοβουλία και διοργάνωση της φιλοξενίας και βράβευσης του αγαπημένου μας αθλητή και πρώην Δημάρχου Πειραιά κύριο Παναγιώτη Φασούλα στο ΔΑΚ Αστακού.

Το ΔΑΚ Αστακού ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο  Τ11 θεμελιώθηκε επί δημαρχίας κυρίου Παναγιώτη Στάικου, έμεινε στάσιμο για πολλά χρόνια με κίνδυνο να χαθεί η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα θΗΣΕΑΣ, προχώρησε και ολοκληρώθηκε μετά από πολλά χρόνια με πολλές δυσκολίες,μεγάλους αγώνες και κόπους επί δημαρχίας κυρίου Ερωτόκριτου Γαλούνη 2014-2019. 

Ένα μεγάλο έργο που ανήκει στους πολίτες,ήταν επιθυμία των αθλητών της περιοχής αλλά και του συνόλου της κοινωνίας όπου σήμερα διεξάγονται αγώνες μπάσκετ,βόλεϋ, αγώνες πολεμικών τεχνών,διδάσκονται χοροί και διοργανώνονται άλλες πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις από τοπικούς συλλόγους και φορείς.

Παρόλο που αυτό το μεγάλο έργο κατηγορήθηκε από τους γνωστούς λασπολόγους που σήμερα φωτογραφίζονται με πλατιά χαμόγελα, είναι πραγματικά ένα στολίδι,ένα κόσμημα για τον αθλητισμό και πολιτισμό όχι μόνο του Ξηρομέρου αλλά ολόκληρης της Αιτωλοακαρνανίας.

Λύπη προκαλεί ότι έως σήμερα μένει ασυντήρητο,δεν προχώρησε ακόμη  η οδική σύνδεση καθώς η διαμόρφωση και ηλεκτροφωτισμός του αύλειου χώρου,που δυστυχώς κατα διαστήματα χρησιμοποιείται ως πρόχειρος σκουπιδότοπος από τη νυν δημοτική αρχή.

Επίσης είναι λυπηρό ότι η δημοτική αρχή «μετρ» των απευθείας αναθέσεων των  “φρου φρου & αρώματα” πιθανόν απασχολημένη και πανικόβλητη τις τελευταίες ημέρες από την αποδοχή και δυναμική που απέκτησε και συνεχίσει να αποκτά στην κοινωνία του Ξηρομέρου  η παράταξη κυρίου ΣΑΒΒΑ, αδιαφόρησε και δε φρόντισε να ενημερώσει, να προβάλει ώστε να έχει έχει συμμετοχή η εκδήλωση,αφού δυστυχώς οι εξέδρες ήταν άδειες,πραγματική ντροπή απέναντι στο πρόσωπο του σπουδαίου αυτού ανθρώπου που έκανε την τιμή να επισκεφθεί τον τόπο μας.

Υπενθυμίζω,όταν στο παρελθόν είχε έρθει στον Αστακό ο αείμνηστος κύριος  Κώστας Πολίτης καθώς και στελέχη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, έτυχε άψογης φιλοξενίας καθώς το γήπεδο και η Πόλη  γέμισε από κόσμο με αποτέλεμα να επισκεφθεί και άλλες ακόμη φορές τον τόπο μας, τώρα ο Παναγιώτης μάλλον  απογοητεύμενος αποχωρεί….

 

Απόστολος Πανταζής 

 

 

Σχόλια