Αποστόλης Πανταζής: Διάβασα το Πλαίσιο Αρχών της παράταξης Δύναμη Ελπίδας της νύν δημοτικής αρχής.

 


Διάβασα το Πλαίσιο Αρχών
 της παράταξης Δύναμη Ελπίδας της νύν δημοτικής αρχής.

Πραγματικά ένα κείμενο χαμηλών τόνων εντελώς διαφορετικό από όλα τα άλλα που μας είχαν συνηθίσει, θα μπορούσε να πει κανείς με σκυμμένο κεφάλι, ίσως ως αποτέλεσμα της τίμιας και αληθινής κριτικής που δέχτηκαν το τελευταίο καιρό κατάλαβαν ότι τα ψέματα τελείωσαν ,οι δημότες κατανοούν και δεν εξαπατώνται.....

Όμως αυτό δε συμβαίνει και έξω στους δρόμους ,αφού ως γνωστόν απειλούν ότι οποίος δεν τους ψηφίσει θα τιμωρηθεί.

Σήμερα δε θα ξοδέψω πολύ από το χρόνο σας, ούτως η άλλως όλοι μας κατανοούμε την πραγματικότητα.

Θα σταθώ μόνο σε μερικά σημεία και θα σημειώσω κάποια.

Λένε ότι:

Βάλαμε τις βάσεις ...

Τελικά παραδέχονται ότι το “κάστρο” που περίτρανα υποσχόντουσαν δε σηκώθηκε ποτέ - έμεινε στις βάσεις. Δε σηκώθηκε ,γιατί το ψέμα ,το μισός ,ο εγωισμός και η αλαζονεία δεν τους το επέτρεψαν.

Λένε ότι:

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι το Ξηρόμερο ήταν από τις πιο υπανάπτυκτες περιοχές της Αιτωλ/νίας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

-Δηλαδή υποτιμούν και προσβάλουν το τόπο μας και λένε ότι όλοι όσοι περάσανε ,δεν πρόσφεραν τίποτα ενώ οι ίδιοι πολλά.

Λένε ότι:

Στηρίξαμε τα σχολεία και τις σχολικές κοινότητες, ανταποκρινόμενοι στα απαιτούμενα για την λειτουργία τους, με αντισεισμικό έλεγχο, με εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων, με ολοκλήρωση της κατασκευής ενός νέου διδακτηρίου κόσμημα στον Μύτικα, με ενεργειακές αναβαθμίσεις δύο διδακτηρίων στον Αστακό, με καίριες παρεμβάσεις με εκτέλεση εργασιών στα σχολικά κτίρια, με τη δρομολόγηση διαδικασιών για κατασκευή νέου Γυμνασίου στον Αστακό.

Για ποια στήριξη ακριβώς των σχολείων μιλάνε; Για τα αυτονόητα;

Επίσης το νέο διδακτήριο κόσμημα που διαφημίζουν ,είναι και αυτό 100% έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Λένε ότι:

Δημοπρατήσαμε με πολλή δουλειά και μέσα σε μικρούς χρόνους, ό,τι χρηματοδοτήσεις παραλάβαμε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, οι οποίες δημοπρασίες εκκρεμούσαν επί μακρόν και κινδύνευαν να χαθούν.

Καταφέραμε να μην χαθεί ούτε μία χρηματοδότηση.


-Τελικά έστω και αργά παραδέχονται εν μέρει το έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής αφού τελικά δηλώνουν ότι παρέλαβαν χρηματοδοτήσεις από την προηγούμενη δημοτική αρχή και αυτό είναι θετικό και τίμιο ,έστω και αργά.

Λένε ότι:

Δεν έχουμε σκοπό να αγιοποιήσουμε την τετραετή προσφορά της παράταξής μας, που διοικεί το Δήμο μας από το 2019, ούτε να μηδενίσουμε το έργο και την προσφορά κανενός.

-Δεν μηδενίζουν το έργο κανενός (δηλαδή κάτι βρήκαν!), αλλά ούτε αγιοποιούν την τετραετή προσφορά της παράταξης τους,δηλαδή παραδέχονται τις αδυναμίες τους και όλα όσα προεκλογικά υποσχόντουσαν το 2019 δεν τα πέτυχαν. - Θετικό και τίμιο έστω και αργά.

Λένε ότι:

Η προσέλκυση επενδύσεων για την ολοκληρωμένη αξιοποίηση της ΝΑΒΙΠΕ.

Ενώ πριν κάποιους μήνες θα έφερναν τα μεγάλα κότερα στο Πλατυγιάλι ,τώρα λένε θα προσπαθήσουν για την προσέλκυση επενδύσεων κλπ.

Λένε ότι:

Ενεργοποιήσαμε όλες τις δυνάμεις που εκπροσωπούν οι πολιτιστικοί, αθλητικοί σύλλογοι και φορείς του Δήμου, στηρίζοντας τις πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις, με το νομικό μας προσωπο και την Κοινωφελή Επιχείρηση.

-Ουδείς αθλητικός σύλλογος έλαβε επιχορήγηση που δικαιούται, έμειναν μόνοι και αβοήθητοι.

Η πραγματικότητα:

-Λόγος δε γίνεται για τις απευθείας αναθέσεις που οι ίδιοι προεκλογικά το 2019 εξόρκιζαν αλλά που τελικά το 2023 ξεπέρασαν τα 6,000,000€

-Λόγος δε γίνεται για τις συγγενικές εταιρείες που χρησιμοποιούν για την επίτευξη του σκοπού των απευθείας αναθέσεων.

-Λόγος δε γίνεται για τη συμπόρευση στο ψηφοδέλτιο τους με διοικητικά στελέχη της πρώην δημοτικής αρχής που συνεχώς κατηγορούσαν.

—Λόγος δε γίνεται για τους δικαστές και εισαγγελείς, που θα έβαζαν φυλακή τους προηγούμενους.

-Λόγος δε γίνεται για τις επεκτάσεις κοιμητηρίων και ιδιαίτερα του Αστακού που τόσο πολύ μισούν και τιμωρούν.

-Λόγος δε γίνεται για τους μεγαλοοφειλέτες του δήμου και για τις παράνομες παροχές που θα κόβανε.

Εντύπωση προκαλεί δε, ότι ενώ συνεχώς κατηγορούσαν τους προηγούμενους για κακοδιαχείριση και χρεοκοπία ,τώρα ούτε λόγος γίνεται ,αφού και οι ίδιοι ντράπηκαν.

Τα υπόλοιπα θα θα θα θα θα …… η γνωστή τακτική σύντομα θα κριθεί.

Στην κρίσης σας!

Με απόλυτο Σεβασμό,

Απόστολος Ν Πανταζής.

Σχόλια