Κέντρα για Ρομά και Μετανάστες στο Ξηρόμερο ; Την Τετάρτη 25/10 η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο

 


      


Γράφει-Σχολιάζει

Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Λίγες μόλις ημέρες μετά τις Δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου στις οποίες κυριάρχησε κυριολεκτικά ο Συνδυασμός του νυν Δημάρχου κ. Τριανταφυλλάκη,  έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο, προς συζήτηση,  μείζονα θέματα, που παρουσιάζουν ανάλογο ενδιαφέρον για την περιοχή  και την κοινωνία του Ξηρομέρου.

Συγκεκριμένα, το ΔΣ καλείται να εγκρίνει τη σχετική πράξη της Περιφέρειας

''Κέντρα Κοινότητας με παραρτήματα Ρομά, Κέντρα Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ), Κινητές Μονάδες,''  πρόγραμμα  το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο . Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Γερόλυμος. 

Το περιεχόμενο της εισήγησης δεν έχει γίνει γνωστό και κατά συνέπεια δεν είναι γνωστές οι ρυθμίσεις και οι προβλέψεις για το όλο ζήτημα. Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι ανάλογη προσπάθεια είχε γίνει, πριν από μερικά χρόνια, για άλλη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, η οποία πάντως δεν  καρποφόρησε. Το τι θα συμβεί στο Ξηρόμερο, είναι προφανώς, μη προβλέψιμο αυτή τη στιγμή, πολύ περισσότερο για το λόγο ότι δεν είναι γνωστές οι σχετικές πρόνοιες του σχεδίου.

Σημαντικά ζητήματα είναι ,επίσης το θέμα της μεταφοράς ιχθυοτροφικών μονάδων, από την ευρύτερη περιοχή Αιτωλικού -Μεσολογγίου, στο Ασπρογιάλι Αστακού («Βουλγαρέλα»).

Επίσης, ένα τρίτο θέμα είναι η συζήτηση για την έγκριση σχετικού αιτήματος για την κατασκευή και λειτουργία φ/β πάρκου στις θέσεις «ΣΠΑΡΤΟΡΡΑΧΗ» και «ΜΠΑΡΕΤΤΑ» Αστακού. 

Όλα, λοιπόν,  τα δύσκολα, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και την πενταετούς διάρκειας απόφαση του εκλογικού σώματος.........com/img/a/

 
Αστακός, 21/10/2023
Αριθ. πρωτ.: 13013
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Προς: Τα τακτικά μέλη του
Δημοτικού Συμβουλίου
(ως Πίνακα Αποδεκτών)
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
H ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
Καλεί σε τακτική μεικτή (δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 25 Οκτωβρίου 2023, ημέρα της εβδομάδας Τετάρτη και ώρα 08:30 μ.μ., σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν.5043/2023 (Α΄91) του ΥΠ.ΕΣ., για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Αναμόρφωση Π/Υ οικ.έτους 2023 (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος Γερόλυμος Σωτήριος).
2. Έγκριση ένταξης πράξης στα πλαίσια της πράξης «Συνέχιση Δράσης Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ξηρομέρου», στα πλαίσια της υπ' αριθ. 3853/13-07-2023 πρόσκλησης της ΕΥΔ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με α/α πρόσκλησης ΟΠΣ: 2349 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Δυτική Ελλάδα", στα πλαίσια της Δράσης με κωδικό 4Β.ια.1α - Κέντρα Κοινότητας με παραρτήματα Ρομά, Κέντρα Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ), Κινητές Μονάδες, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Εισηγητής Γερόλυμος Σωτήριος).
3. Έγκριση έκτακτης επιχορήγησης στο ΝΠΙΔ 'Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ξηρομέρου' (Εισηγητής Γερόλυμος Σωτήριος).
4. Αντικατάσταση μέλους Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΙΔ 'Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ξηρομέρου'(Εισηγητής Μάντζαρης Ελευθέριος).
5. Γνωμοδότηση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, για το έργο Φωτοβολταϊκός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 36 MW στις θέσεις «ΣΠΑΡΤΟΡΡΑΧΗ» και «ΜΠΑΡΕΤΤΑ» Αστακού του Δήμου Ξηρομέρου, της Π.Ε. Αιτ/νίας, της εταιρείας ALMARIET ENERGY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ (ΠΕΤ 2305951523) (Εισηγητής Μάντζαρης Ελευθέριος).
6. Έγκριση δωρεάν παραχώρησης κλειστού γυμναστηρίου Γυμνασίου Αστακού στον Πολιτιστικό, εξωραϊστικό Σύλλογο Απανταχού Χοβολιοτών Αστακού (Εισηγήτρια Ταπραντζή - Πέττα Χριστίνα).
7. Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Εργασίες αποκατάστασης οδών Δήμου Ξηρομέρου» (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος Πολύζος Βασίλειος).
8. Καθορισμός αμοιβής δικηγόρου, για την παροχή υπηρεσιών νομικής υποστήριξης κατά της υπ'αριθμ. 72361 από 11-8-2023 (ΑΔΑ: Ψ6ΑΠΟΡ1Φ-Ο2Ε), απόφαση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος & Ιονίου, για την παραχώρηση χρήσης θαλάσσιας υδάτινης έκτασης είκοσι (20) στρεμμάτων στη θέση «Βουλγαρέλα» του Δήμου Ξηρομέρου με απευθείας μίσθωση (Εισηγητής ο Δήμαρχος Ξηρομέρου).

H ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 
ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ – ΠΕΤΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Σχόλια

 1. Θα φέρουν τους ρομά απο την κατοχή στον Αστακό ολα καλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είναι ένα πρόγραμμα που θα γεμίσει τα ταμεία του Δήμου Χρήματα αλλά και γυφτους στο Ξηρόμερο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. αμα ειστε ασχετοι τετοιες ανοησιες θα γραφετε. που χρονος για να ενημερωθειτε για τα θεματα? αυτο απαιτει δουλεια , χρονο και κοπο. εσεις ετοιμαζοστανε να ανοιξετε τραπεζα στο αστακο.
  μας φλομωσατε προεκλογικες ανοησιες και συνεχιζετε ακαθεκτοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΣΏΠΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΞΕΡΟΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΑΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΛΑ

   Διαγραφή
 4. Ο δήμος πρέπει να πάρει και μέτρα ασφαλείας αποτροπής κλοπών και εγκληματικότητας στις εν λόγο κοινωνικές ομάδες ο δείκτης της εγκληματικότητας είναι αρκετά ανεβασμένος σε σχέση με άλλες κοινωνικές ομάδες

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου