Όλγα Δημητρουλή : Η αυτοδιάθεση του Αλέξανδρου Σάββα, προκειμένου να θέσει τον εαυτό του σε αυτή την σκληρή διαδικασία των δημοτικών εκλογών, καταδεικνύει το μέγεθος της ανιδιοτελούς προσωπικότητάς του.

 

Με αυτή την αφορμή, θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια τον θείο μου Αλέξανδρο Σάββα, για την τιμή και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, καθώς μου έδωσε την ευκαιρία να συμβάλω στον αυτοδιοικητικό αγώνα του ίδιου και της ομάδας των συνεργατών του για μια νέα δημοτική αρχή στο Ξηρόμερο.

Η αυτοδιάθεση του Αλέξανδρου Σάββα, προκειμένου να θέσει τον εαυτό του σε αυτή την σκληρή διαδικασία των δημοτικών εκλογών, καταδεικνύει το μέγεθος της ανιδιοτελούς προσωπικότητάς του. 
Είχε όλα τα εχέγγυα για να επαναπαυτεί, να απολαύσει τους καρπούς των προσπαθειών του από την επί δεκαετίες άοκνη υπηρεσία του στην Ελληνική Δικαιοσύνη. 

Εκείνος όμως επέλεξε τον δύσκολο δρόμο: Να θέσει τον εαυτό του στις υπηρεσίες του αγαπημένου του τόπου, του Δήμου Ξηρομέρου. 
Με την αίσθηση του ηθικού χρέους, με την πολύτιμη εμπειρία του, τις γνώσεις του, την οργανωτική και αποτελεσματική του προσωπικότητα, μοναδικό του όραμα ήταν η θέση του Δήμου σε τροχιά προόδου και ανάπτυξης, προκειμένου όλοι οι δημότες και οι επισκέπτες τις περιοχής να απολαμβάνουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής. 
Οι περισσότεροι δημότες αναγνώρισαν εξαρχής την ικανότητα του Αλέξανδρου Σάββα να αναδείξει τον τόπο, προς όφελος όλων. Εντούτοις, επειδή η αξία ενός αγωνιστή φαίνεται και από την ένταση της προσπάθειας των "αντίπαλων" (τίθεται σε εισαγωγικά καθώς στην πραγματικότητα δεν θα έπρεπε να υπάρχουν αντίπαλοι για τη δημοτική αρχή αλλά όλοι μαζί από κοινού να προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους για το καλό του τόπου), για να αναχαιτίσουν. 
Η πρακτική που ακολουθήθηκε σε κάποιες περιπτώσεις, σε βάθος χρόνου, θα αξιολογηθεί από τους δημότες. Αυτό που, επίσης, κατάφεραν κάποιοι, είναι μετά τις εκλογές να εκδηλώσουν τις αξίες ακόμα και τις απαξίες τις οποίες πρεσβεύουν με δημόσιες και μη τοποθετήσεις. Έκαστος εφ' ω ετάχθη, όμως. 
Η ιστορία θα κρίνει τις επιλογές του σήμερα και ο χρόνος θα φωτίσει τα σημεία που χρειάζεται για να αναζωπυρωθούν οι προσπάθειες των άξιων ανθρώπων που στόχο έχουν την υπηρέτηση του τόπου, καταθέτοντας την ψυχή τους. 
Για άλλη μια φορά, ευχαριστώ τον άνθρωπο πάνω από όλα για το παράδειγμα της ανιδιοτελούς, σοβαρής, ακέραιας στάσης του, καθώς και για τη δυνατότητα που μου έδωσε να συμμετέχω σε αυτή την εκλογική διαδικασία, συγχαίρω τον ίδιο και τους συνεργάτες του για τον τίμιο αγώνα τους, εύχομαι ο Δήμος να λάβει την αναγνώριση που του αξίζει.             Όλγα Δημητρουλή
                   Δικηγόρος

Σχόλια

 1. Αν έβγαινε που δεν θα έβγαινε ποτε και το ήξερε αλλά λέμε αν τι θα εκανε; εγώ πιστεύω θα παρέμενε στη θέση του.καλημερα καλησπέρα καληνύχτα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μιας και έκατσε ο εκλογικός κουρνιαχτός θα είχε αξία να ξαναδούμε κάποια γεγονότα και αποτελέσματα.

  Πρώτα απ’ όλα φαίνεται να χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για ένα άλμα εμπρός στο Δήμο. Η προσωπική εμπλοκή και οι επιλογές του κ. Σάββα έδωσαν διέξοδο σε μια μερίδα παλαιών στελεχών που βρήκαν την πατερίτσα που έψαχναν και κατάφεραν για μια ακόμη φορά να μείνουν στα κοινά και που θα εξακολουθούν να σερνουν τον τόπο κάτω.

  Η ίδια εμπλοκή και με δεδομένο ότι δεν υπήρχε καθαρός συνδυασμός έγινε άλλοθι για τον κ. Τριανταφυλλάκη να συμπεριλάβει και αυτός παλιά, απαξιωμένα ίσως «στελέχη» που όμως κουβαλάν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων.

  Αντί λοιπόν ο κ. Σάββας να εχει επιδιώξει να δημιουργήσει ένα συνδυασμό με νέους ανθρώπους που θα έφερνε ίσως υγιή και ισχυρή αντιπολίτευση προτίμησε να γίνει «ηνίοχος» σε παλαιό άρμα με κουτσα άλογα.

  Η παραίτηση του γεννά τεράστια ερωτηματικά και απογοήτευση. Ακόμα και αν πρόκειται για θέμα υγείας (ελπίζω όχι) θα έπρεπε να γίνει γνωστό στους δημότες την στιγμή που κατέστη βέβαιο . Δεν τιμά έναν ακέραιο άνδρα το ότι απέκρυψε την αποχώρησή του μόνο και μόνο για να κερδίσει λίγους ψήφους η παραταξή του.

  Ως έντιμος άνθρωπος και δικαστικός θα πρέπει να βγει και να δηλώσει τους λόγους της αποχώρησης του. Επίσης Το ότι δεν παραδέχθηκε την ήττα του δείχνει αν μη τι άλλο εμπάθεια και δεν ταιριάζει σε ανώτερο άνθρωπο!

  Ο κ Τριανταφυλλάκης πέτυχε να ισοπεδώσει τους αντιπάλους του και καλείται να ηγηθεί ενός σχήματος που πολλοί κρίνουν ότι θα είναι του χεριού του! Έτσι σε μια πενταετία που ο Δήμος θα διαχειριστεί τουλάχιστον 30 εκ ευρώ κρίνεται αμφίβολο αν αυτό θα γίνει με ακεραιότητα και με αντιπολίτευση αποδυναμωμένη ή και αδιάφορη.

  Πολλοί αναμένουν το πως θα πορευτεί από εδώ και μπρος αφού δεν έχει αντίπαλο που να τον ωθεί σε εμπαθείς συμπεριφορές όπως στο παρελθόν.

  Ως προς τα αποτελέσματα αποτελεί τεράστια έκπληξη η μη εκλογή ατόμων που πρωτοστάτησαν στον αγώνα για την ΠΟΑΥ.
  Πέραν του κ Χολή εκτος έμεινε ο κ Καταούνησ που δεν εκλέχτηκε καθώς και ο κ Αλέξης Γιωτης όλοι τους (με εξέχων τον κ Χολή) έδωσαν παρών στον μάχη για την ΠΟΑΥ, ήταν από τους υποψήφιους με ισχυρή γνώμη και προσωπικότητα και συνεπώς μη εύκολα διαχειρίσιμοι.

  Τέλος έκπληξη αποτελεί η εκλογή ανθρώπων παντελώς άγνωστων (και χωρις εκλογικό αγώνα) δείγμα του πως και ποιοι κινούν τα εκλογικά νήματα στο δήμο!

  Ας περιμένουμε όμως να τους δούμε στα συμβούλια του δήμου για το τι θέση θα έχουν στα σοβαρά θέματα πριν τους κρίνουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου