Τελικά , έκλεισε ή άνοιξε το θέμα των ΚΕΜ (Κέντρα Ένταξης Μεταναστών ) στο Ξηρόμερο ;


.com/img/a/


Γράφει-Σχολιάζει-Αποκαλύπτει

Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Η τοποθέτηση της Δημοτικής Αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25ης Οκτωβρίου στο θέμα της λειτουργίας ή όχι Κέντρου, ή Κέντρων  Ένταξης Μεταναστών στο Ξηρόμερο φοβάμαι ότι όχι μόνον δεν έκλεισε το όλο ζήτημα, αλλά  το άνοιξε....

Ο Δήμαρχος κ. Τριανταφυλλάκης σε μία αποστροφή της ομιλίας του και απαντώντας στις παρατηρήσεις του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ζώγα ανέφερε επί λέξει : 

''...Τώρα, αν θα ρθούνε ρομά, μετανάστες κλπ, αυτό είναι άλλη κουβέντα, που πάλι αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο....''

Από αυτήν και μόνο την απάντηση διαφαίνεται ότι το θέμα παραμένει ανοικτό και ότι , ενδεχομένως, ο κ. Δήμαρχος, δεν γνωρίζει κάτι συγκεκριμένο  επ αυτού. Τι ακριβώς συμβαίνει δεν μπορώ να  γνωρίζω, αλλά η τοποθέτηση του Δημάρχου, προσωπικά, με προβλημάτισε.....

Περαιτέρω, σε  ερώτηση  του  Δημοτικού Συμβούλου κ. Κολοβού, εάν γνωρίζει , αν μέσα στους 30 Δήμους της χώρας- όπου θα δημιουργηθούν και λειτουργήσουν ΚΕΜ- περιλαμβάνεται και ο Δήμος Ξηρομέρου,  δεν απάντησε ούτε θετικά, ούτε αρνητικά αλλά παρέπεμψε τον ερωτώντα στο  καθ ύλην αρμόδιο Υπουργείο.

 Από τις δύο απαντήσεις προκύπτει-για όποιον καλοπροαίρετα τις αναλύσει- ότι το θέμα παραμένει ανοικτό και ότι μπορεί να επανέλθει, οπότε, κατά τον κ. Δήμαρχο θα κληθεί, εκ νέου το ΔΣ να αποφασίσει επ αυτού. 

Το ερώτημα που ανακύπτει είναι, αν η υπερψήφιση του όλου θέματος, όπως αυτό τέθηκε στο ΔΣ στις 25 Οκτωβρίου, θα θεωρηθεί δεδομένη για όλο το πακέτο της ''Δράσης'' , ή  αφορά μόνο την, ήδη, υπάρχουσα και λειτουργούσα ''Δράση'', όπως ισχυρίστηκαν Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος στο ΔΣ.

Το όλο ζήτημα γίνεται περισσότερο περίπλοκο λαμβανομένου υπόψιν ότι το Σεπτέμβριο του  2022 υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας για την απασχόληση Αλλοδαπών σε υδατοκαλλιέργειες. 

Μνημόνιο για την απασχόληση αλλοδαπών στις υδατοκαλλιέργειες


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ εκείνων των ημερών :

''Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) συγχαίρει τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Μετανάστευσης και Ασύλουκαι τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης για το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη τη Δευτέρα 12/9/2022, με στόχο τη διευκόλυνση ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στην τοπική αγορά εργασίας μέσω της απασχόλησής τους στην ελληνική υδατοκαλλιέργεια.''

Ο κ. Νίκος Λυμπέρης, Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΟΠΥ, δήλωσε σχετικά:

Συγχαίρουμε τους κκ. Σίμο Κεδίκογλου, Σοφία Βούλτεψη και Τζιανλούκα Ρόκο για την πρωτοβουλία και χαιρετίζουμε το μνημόνιο. Τα 22 Μέλη της ΕΛΟΠΥ θα υποστηρίξουν δυναμικά αυτή τη δέσμευση προσφέροντας θέσεις εργασίας και ενισχύοντας το εργατικό δυναμικό της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας – έναν σταθερά αναπτυσσόμενο κλάδο που συμβάλει ενεργά στην εθνική οικονομία. Θεωρούμε ότι η εκπαίδευση και η εργασία σε ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον είναι βασικοί πυλώνες για την ένταξη των νέων μεταναστών στην πατρίδα μας. Θα είμαστε αρωγοί και σύμμαχοι σε αυτή την καινοτόμα κίνηση.»

http://www.xiromeronewday.com/2023/10/blog-post_76.html

Σχόλια