Τσακαλώτος σε Κασσελάκη: «Πάρε πίσω τις διαγραφές» – «Θέλω πειθαρχία», απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με την επιστροφή του Στέφανου Κασσελάκη από τη Νέα Υόρκη. Μόλις λίγη ώρα πριν το crash test στην «καυτή» συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, ο πρόεδρος του κόμματος είχε κρίσιμο τετ-α-τετ με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος – με δική του πρωτοβουλία έγινε το τετ-α-τετ – ζήτησε από τον Στέφανο Κασσελάκη να πάρει πίσω τις διαγραφές των κκ. Βίτσα, Σκουρλέτη και Φίλη, που έχουν προκαλέσει σάλο στην Κουμουνδούρου και έχουν χωρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε δύο στρατόπεδα.


«Του εξήγησα ότι για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, για τα σχέδια που έχει, για τα σχέδια που έχω, δεν μπορούν να γίνουν σε καλό κλίμα, όσο υπάρχουν οι απειλές για διαγραφές», δήλωσε μετά το τετ-α-τετ ο κ. Τσακαλώτος.

Ο ίδιος μίλησε για συνάντηση σε καλό κλίμα. «Με άκουσε με θετικό τρόπο, θα δούμε τι θα κάνει», είπε χαρακτηριστικά.

Πιο αναλυτικά, η δήλωση Τσακαλώτου έχει ως εξής:

«Είχαμε μια συνάντηση σε καλό κλίμα. Του εξήγησα, όμως, ότι για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, για τα σχέδια που έχει, για τα σχέδια που έχω, δεν μπορούν να γίνουν σε καλό κλίμα, όσο υπάρχουν οι απειλές για διαγραφές. Με άκουσε με θετικό τρόπο, θα δούμε τι θα κάνει κι αν θα το λύσει αυτό. Θα είμαστε σε καλύτερη θέση για να συζητήσουμε και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, πόσο πιθανή ή όχι είναι η ενότητα. Εγώ του ζήτησα να τις πάρει πίσω ή να λύσει το θέμα και είπε θα το μεριμνήσει».

Κασσελάκης: Οι διαφωνίες στα όργανα
Απαντώντας, ο κ. Κασσελάκης είπε: «Θέλω πειθαρχία. Θέλω τα στελέχη στις δημόσιες παρεμβάσεις τους να είναι προσεχτικά και όποιες διαφωνίες έχουν να τις λένε στα όργανα, σύμφωνα με το καταστατικό».

«Καίει» η Εκτελεστική Γραμματεία
Στο μεταξύ, πρώτη επίσημη για τον κ. Κασσελάκη στην Εκτελεστική Γραμματεία με φόντο τον «πόλεμο» στο κόμμα αλλά και τη «βουτιά» στις δημοσκοπήσεις.

Αν και το περιβάλλον στην συγκεκριμένη συνεδρίαση είναι ιδιαίτερα φιλικό για τον νέο πρόεδρο του κόμματος, εντούτοις τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Έφη Αχτσιόγλου, η οποία αναμένεται να βάλει προς συζήτηση την πορεία προς το συνέδριο, την παρουσία της νέας τάσης, τις διαδικασίες για την υπεράσπιση της Δημοκρατικής κομματικής λειτουργίας και τον σαφή πολιτικό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη του κινήθηκε σε πολύ πιο χαμηλούς τόνους – απ’ ότι τα αλλά στελέχη της Ομπρέλας, δηλαδή ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Φίλης, ο Δημήτρης Βίτσας- χωρίς ωστόσο να αφήνει πολλά περιθώρια ότι θα επουλωθούν οι πληγές που έχουν ανοίξει το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και την Ομπρέλα.

«Δεν έχω κάνει καμία προσωπική επίθεση. Ήμουν εναντίον του τρόπου εκλογής του προέδρου, όμως εγκρίθηκε και ο κ. Κασσελάκης έχει εντελώς νομιμοποιημένη εκλογή, άρα δεν το βάζω εκεί το πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επεσήμανε ότι δεν ακούει σοβαρά τα περί καθαίρεσης του Στέφανου Κασσελάκη και τόνισε ότι στο διαδίκτυο οι άνθρωποι που στήριξαν τον κ. Κασσελάκη χρησιμοποίησαν απαράδεκτες φράσεις (για τα στελέχη της Ομπρέλας) όπως «σηκωθείτε να φύγετε».

newsit.gr

Σχόλια