ΣΥΡΙΖΑ: Αχτσιόγλου και «6+6» αποχωρούν επίσημα το πρωί της Πέμπτης Η αντίστροφη μέτρηση για την Έφη Αχτσιόγλου και τους “6+6” άρχισε, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- το πρωί της Πέμπτης, μέσα από κείμενο που θα δώσουν στη δημοσιότητα θα γνωστοποιήσουν τους λόγους που αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντίδραση αυτή έρχεται μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να συνεδριάσει αύριο η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου μετέχουν αρκετά από τα στελέχη της τάσης “6+6” της Έφης Αχτσιόγλου.

Η πρόσκληση αναφέρει: “Προς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας: Συνεδρίαση αύριο Πέμπτη 23/11/2023 και ώρα 16:00 στα γραφεία Αγίου Κωνσταντίνου 40.

Θέματα: 1. Προγραμματισμός του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

2. Πρόταση του προέδρου για τη συγκρότηση άτυπου πολιτικού κέντρου”.

Ο τελευταίος να… κλείσει την πόρτα

Νωρίτερα, σήμερα, ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, με κοινή δήλωση τους, 90 μέλη του Τομέα Δικαιωμάτων του κόμματος, καθώς και 21 μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά. Οι αποχωρήσεις συνεχίζονται και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στη Μαγνησία, όπου αποχώρησαν από την τοπική οργάνωση του κόμματος 18 μέλη, καθώς θεωρούν πως “η κουλτούρα του αρχηγισμού, του μεσσιανισμού και της αναζήτησης εσωτερικού εχθρού είναι ξένη στις αξίες της Αριστεράς. Η αυξανόμενη τοξικότητα στη δημόσια σφαίρα, με παράλληλη ρευστοποίηση της οργανωτικής λειτουργίας, ακυρώνει την πολιτική λειτουργία”.

Στη Θεσσαλονίκη, μετά τους Γραμματείς Α’ και Β΄ Θεσσαλονίκης, την παραίτησή της από την Κεντρική Επιτροπή υπέβαλε και η Δέσποινα Κετογλίδου, αναφέροντας πως “οι τοποθετήσεις του νέου προέδρου περιλαμβάνουν απαξιωτικούς και προσβλητικούς όρους για τα κομματικά στελέχη, τις κομματικές διαδικασίες και την εν γένει κομματική λειτουργία”.

Σχόλια