Κ. Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να γίνει κόμμα… Black Friday, είστε μείον 50%Αιχμηρό ήταν το σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις απουσίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την συζήτηση στη Βουλή για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία (και τις φωτιές του καλοκαιριού), σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Σημειώνεται ότι μέσα στην αίθουσα ήταν περίπου 20 βουλευτές, καθώς έλειπε τόσο η ομάδα Τσακαλώτου (Τσακαλώτος, Πέρκα) όσο και η ομάδα Αχτσιόγλου (Τζανακόπουλος, Φωτίου, Χαρίτσης κ.α.), καθώς οι μεν έχουν ήδη αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ οι δε ετοιμάζονται για αποχώρηση ίσως και εντός της ημέρας.

Σχολιάζοντας την επιθετική στάση του Σωκράτη Φάμελου, που εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εν τη απουσία του Στέφανου Κασσελάκη, του είπε:

“Είδα τον κ. Φάμελλο ιδιαιτέρως επιθετικό σήμερα, η επιθετικότητα σας είναι αντιστρόφως ανάλογη με τις δημοσκοπικές σας επιδόσεις, διερωτώμαι εάν αυτό έχει να κάνει με το γεγονός πως σήμερα στην αίθουσα βρίσκονται με το ζόρι οι μισοί βουλευτές σας, κινδυνεύετε να γίνετε κόμμα black Friday”, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης σε Φάμελο: Ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να γίνει κόμμα Black Friday, είστε μείον 50%
Στη συνέχεια κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παρέδωσε “μία ερειπωμένη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και έναν χάρτη”, σε αντίθεση με την σημερινή κυβέρνηση που έχει συστήσει για πρώτη φορά ειδικό Υπουργείο.

Αυστηρός και ειρωνικός ήταν και με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας.

“Λίγη αυτοσυγκράτηση δεν κατέχετε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας, κουνάτε το δάχτυλο ως εθνικός εισαγγελέας χωρίς να καταθέτετε καμία απολύτως πρόταση” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Διπλα στην κοίτη του ποταμού στη Γιάννουλη υπάρχουν μάντρες και μπουζουκτζίδικα…

Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός έδωσε ένα παράδειγμα, του πόσο δύσκολο είναι να γίνουν παρεμβάσεις στη Θεσσαλία:

“Δεν χρειαζόμαστε πανάκριβα έργα, ούτε περισσότερα φράγματα, αλλά να φτιάχνουμε σωστά τα αναχώματα και να καθαρίζουμε τα ποτάμια μας. Γιατί πλημμύρισε η Γιάννουλη; Τι υπάρχει δίπλα στην κοίτη του ποταμού; Ένα ολόκληρο τετράγωνο, μπουζουκζίδικα, μάντρες…”, είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.

 Και συνέχισε: “θα πάμε να τα γκρεμίσουμε; Σας θέλω μαζί μου, δε λέω πως θα το κάνετε, απλά, θέλω να διασφαλίσω ότι συμφωνείτε μαζί μου. Θα απαιτηθούν και δύσκολες αποφάσεις, όπως είναι οι παραγωγές. Να σταματήσουμε να χαϊδεύουμε τα αυτιά των παραγωγών ότι θα υπάρχει πάντα η Ευρωπαϊκή Ένωση που θα επιδοτεί συγκεκριμένες παραγωγές, σε αυτές τις δύσκολες αποφάσεις σας θέλω μαζί μου”, σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Αυτό που συνέβη στη Θεσσαλία γίνεται μία φορά στα 1000 χρόνια

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η οικονομική ανάπτυξη της Θεσσαλίας δεν κατέρρευσε, αλλά δέχθηκε ελέω Daniel ένα χτύπημα. “Τι μας λέει ο κ. Ανδρουλάκης, να φτιάξουμε μία task force, χαίρομαι που έρχεστε στα λόγια μου και αναγνωρίζετε τη χρησιμότητα του επιτελικού κράτους” σημείωσε ο πρωθυπουργός.

“Χρειάζεται μία μεγάλη παγκόσμια συμμαχία για την κλιματική κρίση, άρα κ. Ανδρουλάκη καλώς κάνουμε και εξηγούμε αυτήν τη νέα πραγματικότητα σχετικά με την κλιματική κρίση, επαναλαμβάνω η κλιματική κρίση είναι η εξήγηση γιατί έχουμε περισσότερα ακραία φαινόμενα, όχι η δικαιολογία, ακριβώς για αυτό θα πρέπει να γίνουμε καλύτεροι και να ανεβάσουμε τον πήχη των προσδοκιών”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφορικά με το πόρισμα των Ολλανδών εμπειρογνωμόνων, ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε τις διαπιστώσεις τους ότι το πλημμυρικό φαινόμενο, που έπληξε τη Θεσσαλία συμβαίνει κάθε 1.000 χρόνια και είναι πιθανώς μία από τις χειρότερες καταιγίδες, που έχει χτυπήσει ποτέ την Ευρώπη. Ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι μέσω των πολιτικών μας μπορούμε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων.

thetoc.gr

Σχόλια