Παρών ο Δήμος Ξηρομέρου στην ημερίδα του ΤΕΕ: «Η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και η απάντηση της έρευνας για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση με βιοασφάλεια».

 

imerida tee 22112023 1 
Ημερομηνία, 21/11/2023
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 15:00 – 18:00 πραγματοποιείται, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ημερίδα με θέμα: «Η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και η απάντηση της έρευνας για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση με βιοασφάλεια».
Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων της Βραδιάς του Ερευνητή σε συνέχεια της κεντρικής εκδήλωσης που έλαβε χώρα στις 29 Σεπτεμβρίου 2023 στο Ιστορικό Συγκρότημα Πατησίων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Ομιλητής στην ημερίδα και ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ιωάννης Τριανταφυλλάκης.
Η διοργάνωση της ημερίδας γίνεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.
Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής και η παρουσίαση των ερευνητικών δράσεων για την αντιμετώπισή τους, στο πλαίσιο των προγραμμάτων ΑΕΙ: Αειφόρος Ανάπτυξη Λιγότερο Αναπτυγμένων Περιοχών με την Δημιουργία Νέων Τουριστικών Πόρων και Προϊόντων μέσω Ανάλυσης, Τεκμηρίωσης, Μοντελοποίησης, Διαχείρισης και Διατήρησης Πολιτιστικού Αποθέματος με χρήση Εφαρμογών ΤΠΕ (ΑΕΙ) (Τ2ΕΔΚ-01278) και Respect: Πρότυπο πληροφορικό σύστημα και μεθοδολογία για την ολιστική διαχείριση, ανάλυση και διάχυση των ψηφιακών δεδομένων της πολιτιστικής κληρονομιάς με υπόδειγμα εφαρμογής το έργο αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα (RESPECT) (Τ2ΕΔΚ03741).
 
Η ημερίδα μεταδίδεται από το youtube:
 
 
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 

Σχόλια