Επεισόδια με Ρομά στα Μέγαρα – Κλειστή η Εθνική και στα δύο ρεύματα

 

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί από το 39ο μεχρι 42ο χιλιόμετρο - Κλειστή και η Παλιά Εθνική Αθηνών - Κορίνθου - Φωτιές και οδοφράγματα σε Θεσσαλονίκη, Θήβα και Αλίαρτο

roma arthrou

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το βράδυ στα Μέγαρα με αποτέλεσμα να κλείσει η Εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στην περιοχή πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτύριας Ρομά για τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου από πυροβολισμό αστυνομικού στη Βοιωτία.


Οι συγκέντρωμένοι έχουν ανάψει φωτιές στο οδόστρωμα και στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό έχει διακοπεί από το 39ο μεχρι 42ο χλμ ενώ κλειστή είναι και η παλιά Εθνική Οδός στο ύψος των Μεγάρων.

Ένταση και στη Θεσσαλονίκη

Ένταση μεταξύ Ρομά και αστυνομικών δυνάμεων σημειώνεται αυτήν την ώρα έξω από τον οικισμό Αγίας Σοφίας, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Περίπου 20 Ρομά βγήκαν στην οδό Πόντου και έκλεισαν τον δρόμο βάζοντας φωτιά σε αντικείμενα και στήνοντας οδοφράγματα, διαμαρτυρόμενοι για τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου Ρομά από πυροβολισμό αστυνομικού στη Βοιωτία.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση χημικών και κρότου λάμψης προκειμένου να απωθησουν τα άτομα τα οποία συνεχίζουν να φωνάζουν και να ρίχνουν πυροτεχνήματα στον αέρα.

protothema.gr

Σχόλια