Μπελέρης: Οι Αλβανοί τον άφησαν για μόνο 10 λεπτά στην ταφή της γιαγιάς του

 

Τον δρόμο για τις αλβανικές φυλακές πήρε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρης ο οποίος μεταφέρθηκε κάτω από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στη Χειμάρρα προκειμένου να παραστεί στο νεκροταφείο όπου κηδεύτηκε η γιαγιά του.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσιεύει το himara.gr, ο Μπελέρης κρατήθηκε στην κλούβα και δεν του επέτρεψαν να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία. Μάλιστα λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα αστυνομικοί έβγαλαν τον Μπελέρη από την κλούβα με τους Χειμαρραίους να φωνάζουν το όνομά του και να τον χειροκροτούν. Μετά από πέντε λεπτά οι αστυνομικοί όπως ανέφερε το himara.gr τον έβαλαν κυριολεκτικά σηκωτό στη βίλα προκειμένου να τον μεταφέρουν στις φυλακές.


Οι κάτοικοι της Χειμάρρας γεμάτοι αγανάκτηση προπηλάκισαν τους αστυνομικούς με αφορμή τον τρόπο της μεταφοράς του Μπελέρη στην κλούβα. Οι αστυνομικοί φεύγοντας χτύπησαν δύο κατοίκους της Χειμάρρας που βρίσκονταν έξω από το νεκροταφείο.

Σημειώνεται ότι στην Χειμάρρα είχαν φτάσει 18 κλούβες της αλβανικής αστυνομίας ενώ τον φιλούσαν 25 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Στο σημείο μαζέυτηκε ανθρώπων απ’ τον ευρύτερο δήμο της Χειμάρρας να συλλυπηθούν την οικογένεια αλλά και για να δουν από κοντά και τον Μπελέρη μετά από οχτώ μήνες.

Υπενθυμίζεται πως βάσει προγραμματισμού ο Φρέντι Μπελέρης, θα βρισκόταν για λίγες ώρες εκτός φυλακής προκειμένου να παραστεί στην κηδεία της γιαγιάς του, η οποία έφυγε χθες από τη ζωή.

Ο νόμος στην Αλβανία προβλέπει για ανάλογες περιπτώσεις άδεια δύο ημερών, ωστόσο οι αλβανικές Αρχές χρησιμοποίησαν διάφορα προσχήματα και έδωσαν άδεια επτά ωρών στον Μπελέρη η οποία όπως αποδείχθηκε στην πράξη ήταν μόλις για 10 λεπτά.

protothema.gr

Σχόλια