Σάλος στη Ναύπακτο: 13χρονοι διακινούσαν γυμνές φωτογραφίες συμμαθητριών τους

 


Περιστατικό που προξενεί μεγάλη αναστάτωση και έντονο προβληματισμό καταγράφεται σε Γυμνάσιο της Ναυπάκτου, όπου ανήλικοι μαθητές διακινούσαν γυμνές φωτογραφίες συμμαθητριών τους.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στις αρχές όταν ο Διευθυντής του Γυμνασίου, προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα Ναυπάκτου και κατήγγειλε πως 13χρονος μαθητής μέσω εφαρμογής στο διαδίκτυο διακινούσε γυμνές φωτογραφίες νεαρών μαθητριών.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης γονέας εμφανίστηκε και κατήγγειλε πως ο συγκεκριμένος μαθητής με έναν ακόμη είχαν δημιουργήσει μέσω εφαρμογής στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες μαθητριών χρησιμοποιώντας τα πρόσωπά τους, μια εκ των οποίων ήταν και η κόρη του.

Η δράση των δύο ανήλικων μαθητών, 13 ετών αμφότεροι ήταν εντονότατη, καθότι διακινούσαν τις φωτογραφίες σε social media όπως το Instagram, το Snapchat και το Telegram.

Μάλιστα, ο ένας από τους 13χρονους ήταν μέλος ιδιωτικής ομάδας που γινόταν διακίνηση πορνογραφικού υλικού ανηλίκων κοριτσιών και γυναικών.

Η Αστυνομία προχώρησε σε έρευνες στα σπίτια των δύο ανηλίκων, όπου και κατάσχεσαν συσκευές κινητής τηλεφωνίας. Επιπρόσθετα, προχώρησε στην σύλληψη τόσο των ανηλίκων για προσβολή γενετήσιες αξιοπρέπειας, διακίνηση προνογραφικού υλικού και εκδικητική πορνογραφία, όσο και των γονέων τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Σχόλια