Επιστολή Δημάρχου Ξηρομέρου, προς την Ένωση Ξενοδόχων Αιτ/νίας, για την Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας.

 


Αστακός, 11.12.2023

Αριθ. πρωτ.: 15172
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ταχ.Δ/νση: Αστακός Αιτ/νιας
Τ.Κ. 300 06
Τηλ: 2646360500-20-36
e-mail: info@dimosxiromerou.gr
Προς:
ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Θέμα: Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας......

Αξιότιμοι κύριοι.
Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Ξηρομέρου συνεχίζει τον αγώνα του για να αφαιρεθεί το παράκτιο μέτωπο Αστακός – Μύτικας και η Νήσος Κάλαμος, από τον λαθεμένο σχεδιασμό της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, δηλαδή να μείνει στον Δήμο Ξηρομέρου αυτό το μοναδικής ομορφιάς και φυσικού κάλους κομμάτι, για χρήση από τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Εκεί κάνουν τα μπάνια και μέρος των διακοπών τους όλοι οι Αιτωλοακαρνάνες, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Έχουμε όλα εκείνα τα λογικά επιχειρήματα και επιστημονικά στοιχεία, που αποδεικνύουν τον λαθεμένο σχεδιασμό.
Βιώσιμη και λειτουργική λύση είναι οι ιχθυοκαλλιέργειες να συγκεντρωθούν στην ανοικτή θάλασσα στις Κεντρικές και Βόρειες Εχινάδες, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός διαχρονικά, με επίσημες αποφάσεις των θεσμικών οργάνων της Ελληνικής Πολιτείας. Οι ακτές της διαδρομής Αστακός - Μύτικας, ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΚΤΟΣ του σχεδιασμού για νέες ιχθυοκαλλιέργειες και επέκταση υπαρχουσών.
Σας καλούμε ως κλάδος του τουριστικού προϊόντος, να πάρετε θέση για το πρόβλημα και να στηρίξετε το δίκαιο των αιτημάτων μας και του αγώνα μας, συμβάλλοντας και εσείς προς την κατεύθυνση της υιοθέτησης και εφαρμογής της βιώσιμης και λειτουργικής λύσης που σας περιγράψαμε παραπάνω, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Ξηρομέρου, των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας και του κλάδου του τουρισμού.

Με τιμή

Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου

Ιωάννης Τριανταφυλλάκης

Σχόλια