Αισιοδοξία στο Μεσολόγγι για τη μη κατάργηση του Πρωτοδικείου



 Αναπτερώθηκαν λίγο οι ελπίδες για την μη κατάργηση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου μετά την επίσκεψη των εκπροσώπων της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Δικαστικό Μέγαρο και την συνάντηση που είχαν με τον Δικηγορικό Σύλλογο και τους Δικαστές του Μεσολογγίου.

Οι εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Τράπεζας, συνοδεύονταν από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Εφέτη, Παναγιώτη Καρακωσταντή και ήρθαν στο Μεσολόγγι, στο πλαίσιο της έρευνας που κάνουν σε πολλές περιοχές της χώρας, ενόψει της κατάργησης Δικαστηρίων. Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Χρήστος Παΐσιος, υποδέχθηκε θερμά τους επισκέπτες στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου, και τους καλωσόρισε αναφερόμενος και στην ιστορία των Δικαστηρίων του Μεσολογγίου. Με αυτό θέλησε να δείξει ότι, εκτός από τα στοιχεία της δικαστικής ύλης που αναφέρθηκαν αργότερα από τους Δικαστές, σημαντικό ρόλο παίζουν και τα ιστορικά στοιχεία, αλλά και το γεγονός ότι μιλάμε για την Ιερή Πόλη και πρωτεύουσα του νομού Αιτωλοακαρνανίας.


Με την παράθεση και των αριθμητικών στοιχείων για την ύλη που έχει να διαχειριστεί το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου, οι εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Τράπεζας, έδειξαν μια θετική στάση απέναντι στο αίτημα του Μεσολογγίου να μην καταργηθεί το Πρωτοδικείο. Αν και, όπως τόνισαν, ο ρόλος τους είναι γνωμοδοτικός και η κυβέρνηση είναι εκείνη που θα πάρει τις τελικές αποφάσεις, φαίνεται ότι και η δική τους άποψη έχει ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία.

Στην συνέχεια επισκέφθηκαν όλο το κτίριο για να δουν από κοντά τις υποδομές και αργότερα ξεναγήθηκαν στον Κήπο των Ηρώων όπου εντυπωσιάστηκαν από την ιστορία και την θυσία των Μεσολογγιτών. Τέλος ο κ. Παΐσιος παρέθεσε στους επισκέπτες γεύμα με τοπικές γεύσεις σε εστιατόριο της Τουρλίδας.

Βάσω Βήττα – aixmi-news.gr

Σχόλια