Άκτιο-Βόνιτσα: «Έπεσαν» οι υπογραφές για το έργο βελτίωσης προσβασιμότητας σε αγροτικές περιοχές

 «Έπεσαν» οι υπογραφές για το έργο βελτίωσης προσβασιμότητας σε αγροτικές περιοχές του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας

Υπογράφηκε στη Βόνιτσα την Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023, ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόνιτσας κο. Γεώργιο-Θεόδωρο Αποστολάκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, η σύμβαση που αφορά το έργο: Βελτίωση Προσβασιμότητας σε Αγροτικές Περιοχές Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, προϋπολογισμού 4.455.000 ευρώ.

Αναλυτικά θα γίνουν εργασίες στη Δ.Ε. ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ (Θύρρειο, Παλιονήσι, Παλιάμπελα, Δρυμός, Μοναστηράκι, Άγιος Νικολαος), στη Δ.Ε. ΠΑΛΑΙΡΟΥ (Πλαγιά, Περατιά, Πογωνιά, Πάλαιρος, Σκλάβαινα) και στη Δ.Ε. ΜΕΔΕΩΝΩΣ (Κονοπίνα, Τρύφου, Κομπωτή, Λουτράκι) , ασφαλτοστρωσεις μήκους 55 χιλιομέτρων.

Η βελτίωση συνίσταται στην κατασκευή υπόβασης και βάσης και τέλος ασφαλτόστρωση καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος του με ασφαλτοτάπητα κυκλοφορίας.

Παράλληλα προβλέπεται η κατασκευή μικρών τεχνικών έργων για την απορροή των ομβρίων υδάτων και η κατασκευή τοίχων αντιστήριξης σε διάφορα σημεία του δρόμου.

Θα γίνει σήμανση των δρόμων με πινακίδες επικινδύνων θέσεων και ρυθμιστικές καθώς και τελική διαγράμμιση του οδοστρώματος με υλικό υψηλής αντοχής και αντανακλαστικότητας τουλάχιστον στις δύο πλευρές της διατομής των δρόμων.

Το έργο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Σχόλια