πραγματοποιήθηκε εκδήλωση διαβούλευσης στο πλαίσιο εκπόνησης της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων “Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού Αιτωλοακαρνανίας”.

 

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Δήμων Αγρινίου, Θέρμου, Ι.Π. Μεσολογγίου και Ναυπακτίας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση διαβούλευσης στο πλαίσιο εκπόνησης της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων “Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού Αιτωλοακαρνανίας”.

Παρόντες ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Β. Γκίζας, ο κ. Ν. Κωστακόπουλος (Δήμος Θέρμου), ο κ. Α. Αλετράς (Δήμος Μεσολογγίου) και ο κ. Δ. Πετρόπουλος (εκπρ. νέας Δημοτικής Αρχής Μεσολογγίου).

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα επισημαίνοντας μεταξύ άλλων : «Είναι ευλογία να υπάρχουν εργαλεία με τα οποία μπορούμε να υλοποιήσουμε έργα χρήσιμα για τους δημότες μας σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες Αγρινίου. Σηκώνουμε ψηλά τον πήχη και σχεδιάζουμε συνετά έργα για τον τόπο μας. Προκειμένου αυτό να επιτευχθεί μπορούμε να υλοποιήσουμε κοινές δράσεις μεταξύ των τεσσάρων δήμων και να δημιουργήσουμε ομάδες που θα σχεδιάσουν τη στρατηγική Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων».

Οι Δήμοι Αγρινίου, Θέρμου, Ι.Π. Μεσολογγίου και Ναυπακτίας ολοκληρώνουν την α’ φάση του έργου εκπόνησης της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων «Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού Αιτωλοακαρνανίας».

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς μπορούν να συμμετέχουν στη διαμόρφωση του σχεδίου Στρατηγικής υποβάλλοντας τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2024 με τους εξής τρόπους:
• Μέσω της φόρμας υποβολής σχολίων στη σελίδα της διαβούλευσης (oxe-diadromi.gr),
• Μέσω email στο oxe.diadromi@gmail.com,
• Μέσω των κοινωνικών δικτύων του έργου (Facebook και LinkedIn).

Το τελικό σχέδιο της Στρατηγικής ΟΧΕ «Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού Αιτωλοακαρνανίας» θα συνταχθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, λαμβάνοντας υπόψη τα σχόλια, επισημάνσεις και προτάσεις των πολιτών και φορέων, όπως αυτά θα υποβληθούν κατά τη φάση της διαβούλευσης.

Το έργο εκπόνησης της Στρατηγικής ΟΧΕ «Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού Αιτωλοακαρνανίας» χρηματοδοτείται από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-20» (Άξονας Προτεραιότητας «Τεχνική Βοήθεια ΕΤΠΑ», Κωδικός ΟΠΣ: 5216968).

Σχόλια