Μετά τα Χριστούγεννα η εκλογή ηγεσίας στα ''ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ''- Ανασύνταξη της Παράταξης επιβάλλουν οι συνθήκες του Ξηρομέρου

 .com/img/a/



Γράφει-Σχολιάζει

Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Με στόχο ''ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ'' να παραμείνουν ''ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ'', οι επτά Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Παράταξης καλούνται να εκλέξουν τη νέα ηγεσία τους, αμέσως μετά τα Χριστούγεννα.

Αυτό συμφωνήθηκε μεταξύ τους, την Παρασκευή κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας της Νέας Δημοτικής Αρχής.

Η ακριβής ημέρα δεν προσδιορίστηκε αλλά αυτό θα γίνει σύντομα με δεδομένο ότι την 1η Ιανουαρίου αρχίζει η νέα αυτοδιοικητική περίοδος και η Παράταξη θα πρέπει να παρουσιασθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο με νέα ηγεσία.

Οι διεργασίες και διαβουλεύσεις συνεχίζονται όλο αυτό το διάστημα, αλλά είναι σαφές ότι δεν υπάρχει ομοθυμία ως προς την επιλογή του αρχηγού. Δεν υπάρχει δηλαδή, πρόσωπο κοινής αποδοχής, γύρω από το οποίο  να συσπειρωθούν και συστρατευθούν οι 7 εναπομείναντες Σύμβουλοι. 

Κάποιοι- τέσσερις στον αριθμό- θέτουν ως όρο απαράβατο την μη εκλογή συγκεκριμένου προσώπου, που θα μπορούσε να οδηγήσει την Παράταξη στην πλήρη απαξίωσή της στην τοπική κοινωνία και στη διάλυσή της.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες- που θέλω να πιστεύω  είναι ασφαλείς- ενδιαφέρον για την αρχηγία έχουν εκδηλώσει οι κύριοι Γαλούνης, Ζώγας και Κολοβός.

Η εκλογή σύμφωνα με εκτιμήσεις θα γίνει με 4 ψήφους υπερ, έναντι 3 κατά, εάν  συμφωνηθεί να υπάρξουν δύο υποψήφιοι, αντί τριών. Εάν  επιμείνουν στην υποψηφιότητά τους και οι τρεις , τότε  τίποτα δεν  μπορεί να αποκλεισθεί. Αυτό που θα μετρήσει, σε κάθε περίπτωση, είναι εάν συμφωνηθεί ή όχι, αυτός που θα εκλεγεί να συγκεντρώσει οπωσδήποτε την απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή το 50%. Σε αντίθετη περίπτωση όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Το ζητούμενο είναι ποιος θα καταφέρει να πάρει την πλειοψηφία αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι μετά την υπερψήφιση τους ενός εκ των τριών υποψηφίων. Με απλά λόγια, το αποτέλεσμα όποιο και αν είναι, θα γίνει αποδεκτό από τους δύο άλλους ηττημένους;  ή , η Παράταξη θα μπει σε περιπέτειες, που, ενδεχομένως, εκδηλωθούν με διάσπαση, η ακόμα και με διάλυση ;

Ως  εμπνευστής και συνιδρυτής της Παράταξης και- να μου επιτραπεί η έκφραση -εκείνος που εμπνεύστηκε το όνομα, το  έμβλημα και το  ''μοτο'' ενώ συνέβαλα κατά τρόπο καθοριστικό στη διαμόρφωση του διακυβερνητικού προγράμματός της,  επιθυμώ να εξευρεθεί η πιο σωστή λύση, που όχι μόνο θα κρατήσει στη ζωή την Παράταξη αλλά θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να ανασυνταχθεί και σταδιακά να πλαισιωθεί με νέα άτομα και κυρίως νέους ανθρώπους αδιάβλητους και οραματιστές. 

Γιατί το Ξηρόμερο χρειάζεται κάποια σημαντική αλλαγή, που όμως δεν κατέστη εφικτή στις εκλογές του Οκτωβρίου, για πολλούς και  διάφορους λόγους, τους οποίους αν επιχειρούσα να δημοσιοποιήσω, θα χρειαζόμουν  αρκετές ημέρες για να περιγράψω και καταγράψω, πολλά πράγματα που η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου δεν γνωρίζει.

Κατ εμέ, το ποσοστό 32 % που πήρε η Παράταξη στις εκλογές του Οκτωβρίου είναι ιδιαίτερα υψηλό, δεδομένων  των εσωτερικών  προβλημάτων της  αλλά και του εδραιωμένου  στο Ξηρόμερο εχθρικού  κλίματος σε βάρος  οποιουδήποτε  υπόσχεται και επιδιώκει την διαφάνεια και τις καθαρές λύσεις και απειλεί το κάθε τι σάπιο σε αυτόν τον τόπο.

Η πενταετία, εκ των πραγμάτων, δεν μπορεί να είναι παρά μια μεταβατική περίοδος κατά την οποία θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να θεμελιωθεί μια υγιής Δημοτική Παράταξη, έτσι όπως , κάποιοι, την ονειρευτήκαμε και επιδιώξαμε να την κάνουμε πράξη.

Οι βάσεις , τα θεμέλια υπάρχουν. Απλώς χρειάζεται ένας νέος ηγέτης και φυσικά δουλειά πολύ, από πολλούς υπεύθυνους και σοβαρούς, μικρούς και μεγάλους. Ιδού λοιπόν ''πεδίον δόξης λαμπρόν'' για όσους θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους και την τοπική κοινωνία.

Σχόλια

  1. Δε χόρτασες ήττα μπάρμπα Θωμά θέλεις και ηγεσίες με καθαρά χέρια;ποια καθαρά χέρια του γαλουνη;ο μόνος που είναι καθαρός είναι ο κολοβού.ολλοι οι άλλοι ξέρουμε τι είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου