Αστακός: Το Enterprise Greece στην επένδυση του λιμανιού;

Αστακός: Το Enterprise Greece στην επένδυση του λιμανιού;

Ελληνες επενδυτές για τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας

“Ψήνονται” πολλές και ενδιαφέρουσες δουλειές που θα δούμε, εκτός απροόπτου πάντοτε, να ξεδιπλώνονται τον νέο χρόνο. Μάλιστα σε κάποιους hot κλάδους μπορεί να δούμε ανακατατάξεις που θα αλλάξουν ακόμη και τους επιχειρηματικούς συσχετισμούς όπως τους γνωρίζουμε σήμερα.

Και σταματώ εδώ τις γενικού χαρακτήρα μαντείες, για να δώσω την πληροφορία: Θυμάστε τη mega επένδυση στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας; Ξεκίνησε ως σχέδιο του κατασκευαστικού ομίλου των Αρφάνη-Χιώνη, πέρασε στην ΑΕΓΕΚ και μετά την κατάρρευση της τελευταίας κατέληξε στον έλεγχο των τραπεζών.

 Το επενδυτικό σχέδιο ήταν της τάξης των 500 εκατ. και προέβλεπε την ανάπτυξη του λιμανιού και της γύρω περιοχής, περίπου 1.800 στρεμμάτων. Τελευταία φορά που είχαν ακουστεί νέα για τον Αστακό ήταν πριν από αρκετό καιρό και είχε συνδεθεί τότε με αραβικά συμφέροντα.

Οι πληροφορίες δίνονται με το σταγονόμετρο γιατί η δουλειά δεν είναι κλεισμένη, αλλά αυτή τη φορά το επενδυτικό ενδιαφέρον έρχεται από ελληνικά συμφέροντα και αυτό είναι ευχάριστο γιατί όταν αναφέρεσαι σε δουλειές με Αραβες, οι υπογραφές (αν πέσουν ποτέ) πέφτουν πέντε δευτερόλεπτα πριν ξεψυχήσεις. Αυτή τη φορά τα πράγματα δείχνουν να είναι σοβαρά και είμαστε σε ένα σημείο που αναμένεται η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων και η συμφωνία με το Enterprise

protothema.gr

Σχόλια