Εξαφάνιση 31χρονου στο Μεσολόγγι: «Πιθανότητα το πτώμα του Μπάμπη να έχει τεμαχιστεί» Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο 50χρονος κρεοπώλης, που συνελήφθη για την εξαφάνιση του Μπάμπη στο Μεσολόγγι, προσήχθη ενώπιον του εισαγγελέα και ακολούθως οδηγήθηκε στον ανακριτή, παίρνοντας προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, μίλησαν στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση εξαφάνισης του 30χρονου στο Μεσολόγγι.

«Του έχει αποδοθεί ενοχή. Πλέον, έγινε σύλληψη για δολοφονία από πρόθεση και είναι κρατούμενος. Μερικές φορές δεν χρειάζεται κάποιος να ομολογήσει αλλά όταν τα στοιχεία έχουν συλλεχθεί σωστά είναι αδιάσειστα. Μίλησαν οι φίλοι του. Αυτό που απασχολεί είναι το πού βρίσκεται το πτώμα του άτυχου αυτού παιδιού ώστε να δοθεί και τους γονείς του. Το μέρος εκεί είναι όλο βάλτος. Αν είναι εκεί μπορεί και να μη βρεθεί ποτέ. Δεν ισχύει πως το όταν δεν υπάρχει πτώμα, δεν υπάρχει έγκλημα».

«Επειδή η περιοχή είναι πολύ δύσκολη, υπάρχει μία δυσκολία ακόμα και εάν βρεθεί η σορός»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρήγορης Λέων, ανέφερε πως επειδή η σορός μπορεί να βρεθεί μετά από καιρό ίσως να βρίσκεται σε περισσότερη αποσύνθεση.

«Υπάρχει μία δυσκολία στο να βρούμε τον τρόπο που έγινε ένα έγκλημα. Εάν όμως έχουμε μία σωστή διαδικασία από την πλευρά των αστυνομικών Αρχών και μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία, όπως ηλεκτρονικά στίγματα, δένει μία υπόθεση, προφανώς μπορεί να αποδοθεί κατηγορία. Επειδή η περιοχή είναι πολύ δύσκολη, υπάρχει μία δυσκολία ακόμα και εάν βρεθεί η σορός. Επειδή μπορεί να βρεθεί μετά από καιρό, θα είναι σε περισσότερη αποσύνθεση. Μπορεί να βρεθεί σε πολύ κακή κατάσταση. Υπήρχαν μήπως συνεργοί; Ακόμα και ένα τμήμα σορού να βρούμε μπορούμε να δώσουμε πολλές απαντήσεις».

Μάλιστα, ανέφερε πως πιθανότητα το πτώμα του Μπάμπη να έχει τεμαχιστεί.

Στη συνέχεια, ο Σταύρος Μπαλάσκας μίλησε για τον τρόπο που οδηγήθηκαν οι Αρχές στη σύλληψη του 50χρονου κρεοπώλη.

«Δεν μπορείς να αποδείξεις το εν βρασμό εάν δεν έχεις την ομολογία. Από μία αντίφαση του κατηγορουμένου, πως τον πήρε τηλέφωνό ο Μπάμπης ενώ τον είχε πάρει ο ίδιος, και έτσι πιθανολογείται πως έγινε το ραντεβού. Δεν ισχύει πως ο Μπάμπης θα πήγαινε για κυνήγι γιατί δεν φορούσε τέτοια ρούχα. Υπάρχουν κενά σε αντιφάσεις άλλων, όπως του 36χρονου φίλου του. Υπάρχει ένας κύκλος 4-5 ατόμων που εξετάζεται τώρα για τις αντιφάσεις και πιθανόν αν τον βοήθησε κάποιος. Σε αυτήν την περιοχή ψάχνουν γιατί εκεί έδειξαν τα στίγματα. Το αυτοκίνητο του κρεοπώλη ήταν καθαρό. Απομακρύνεται το γεγονός αν έχει τεμαχιστεί. Πιστεύεται πως το σώμα μεταφέρθηκε αυτούσιο. Υπάρχουν φονιάδες, οι οποίοι δεν το έχουν καταθέσει ποτέ», είπε και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν υπόνοιες για κακοποιητική συμπεριφορά του κρεοπώλη. Είχε κάνει έναν γάμο και μετά τον άφησε η γυναίκα του. Ο Μπάμπης ήταν η δεύτερη φορά που του δάνεισε λεφτά. Την πρώτη τα είχε επιστρέψει».

«Εξετάζονται και άλλα άτομα χωρίς να μπορούμε να πούμε αν υπάρχει κάποιος ύποπτος»

Η εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, είπε με τη σειρά της πως ο κρεοπώλης δεν θέλησε να απαντήσει στις ερωτήσεις των αστυνομικών και δεν εξήγησε τα δεδομένα.

«Ενημερώθηκαν πι εισαγγελικέ Αρχές για όσα έχουμε στα χέρια μας και υπήρξε ένα ένταλμα σύλληψης. Και τη δευτέρα θα οδηγηθεί στον ανακριτή. Η έρευνα συνεχίζεται γιατί ο άνθρωπος δεν έχει βρεθεί. Συνεχίσουμε μέχρι να βρούμε κάποιο ίχνος. Εξετάζονται και άλλα άτομα χωρίς να μπορούμε να πούμε αν υπάρχει κάποιος ύποπτος».

newsbeast.gr

Σχόλια