Μίλτος Ζαμπάρας: Σε απόγνωση παιδιά, γονείς και εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ και στα ΚΔΑΠ μεΑ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης  κατέθεσε ο Βουλευτής Μίλτος Ζαμπάρας,  με 20 ακόμα βουλευτές,  με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ μεΑ.

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης είναι χώροι με μεγάλη κοινωνική προσφορά σε παιδιά αλλά και στους γονείς τους, αφού με εξειδικευμένο προσωπικό, σκοπό έχουν να απασχολούν παιδαγωγικά και δημιουργικά τα παιδιά, σε συνθήκες ασφαλούς συνύπαρξης και επιστημονικές μεθόδους.


Όπως αναφέρει ο βουλευτής στην ερώτηση του: «Τα ΚΔΑΠ όπως και τα ΚΔΑΠ μεΑ υπάγονται στους κατά τόπους δήμους και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα τόσο σε υποδομές και λειτουργικά έξοδα όσο και σε προσωπικό. Τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ μεΑ, αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα με τις πληρωμές του προσωπικού τους, οι εργαζόμενοι είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που αρκετοί εκ αυτών φτάνουν ακόμα και τα 20 χρόνια ανανεώσεων. Επιπλέον ενώ μέχρι πρόσφατα είχαν νομική υπόσταση ως Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου τώρα θα μεταφερθούν σε διευθύνσεις των δήμων με ότι αυτό συνεπάγεται».

Για παράδειγμα, στο ΚΔΑΠ μεΑ Αγρινίου υπάρχουν ελλείψεις σε ψυχολόγους και εργοθεραπευτές, σε αναλώσιμα είδη αλλά και σε όχημα μετακίνησης για τα παιδιά με αναπηρία. Στην συνέχεια ο βουλευτής  τονίζει: «Τα ΚΔΑΠ είναι δομές που καλύπτουν χιλιάδες παιδιά και είναι καίριας σημασίας η αδιάλειπτη και σωστά οργανωμένη λειτουργία τους. Οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είναι απαραίτητο να υπάρξουν τρόποι μονιμοποίησης τους».

 Στο πλαίσιο αυτό ο Μίλτος Ζαμπάρας ζητά από  τους αρμόδιους Υπουργούς να προχωρήσουν άμεσα στην αύξηση της χρηματοδότησης των ΚΔΑΠ, στην μονιμοποίηση των εργαζόμενων, στην έγκαιρη πληρωμή τους και εάν θα προχωρήσουν άμεσα στην αύξηση των ωφελούμενων από τα εν λόγω προγράμματα, ώστε να μην μένει κανένα παιδί εκτός δομών.

Σχόλια