Με επισκέψεις σε Αιτωλικό και Οινιάδες η «πρώτη» εργάσιμη Διαμαντόπουλου – «Γρίφος» ο αριθμός των αντιδημάρχων

 


Με επισκέψεις στα δημοτικά καταστήματα σε Αιτωλικό και Οινιάδες ξεκίνησε σήμερα τη δημαρχιακή του θητεία ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Σπύρος Διαμαντόπουλος.

Αργότερα έγινε και η τυπική εγκατάστασή του στο δημαρχείο στο Μεσολόγγι, όπου είχε διαδοχικές συσκέψεις με τους προϊσταμένους των υπηρεσιών του δήμου για τρέχοντα ζητήματα.


Το απόγευμα στις 6 μμ. θα γίνει η πανηγυρική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την εκλογή προεδρείου και των μελών της δημοτικής επιτροπής.

Αναφορικά με τη στελέχωση του γραφείου του δημάρχου, “πρωταγωνιστικό” λόγο έχουν οι Γιώργος Μαζαράκης και Μαρία Παππά, επικουρούμενοι από τις Ματούλα Παππά και Ειρήνη Βλαχοπούλου.

Ταυτόχρονα “δουλειά” έπιασε και ο Ντίνος Γιαννόπουλος στον οποίο θα ανατεθούν τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα του δήμου.

Τέλος σε “γρίφο” έχει εξελιχθεί ο αριθμός των αντιδημάρχων καθώς με εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ. για το δήμο Μεσολογγίου καθορίστηκαν 8 θέσεις και όχι 9 όπως αρχικά είχε αναφερθεί.

Κάτι που αποδίδεται στο γεγονός ότι η καταργούμενη Κοινωφελής Επιχείρηση δεν εμπίπτει στα κριτήρια για τη θέσπιση επιπλέον αντιδημαρχίας. Κάτι που αποδίδεται αφενός στο ότι δεν αποστέλλονταν στο ΥΠ.ΕΣ. τα οικονομικά στοιχεία και αφετέρου διότι η χρηματοδότηση από το δήμο ήταν σε ετήσια βάση κάτω από 600.000€.

Έτσι ο αριθμός των αντιδημάρχων που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες θα είναι οχτώ και όχι εννέα.

messolonghinews.gr

Σχόλια