Μεσολόγγι: Μαρτυρίες «αδειάζουν» τον κρεοπώλη – Η αναζήτηση σε λάκκους και το κινητό «κλειδί»Συνεχίζονται οι έρευνες για 12η ημέρα για τον εντοπισμό του 31χρονου που εξαφανίστηκε στο Μεσολόγγι την στιγμή που το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έβγαλε βούλευμα που κάνει λόγο για «κακούργημα της ανθρωποκτονίας με δόλο».

Οι Αρχές πλέον, όπως αναφέρει η εκπομπή «TLive» στον Alpha, ψάχνουν να βρουν το πού έχει θαφτεί ο 31χρονος.


Όπως σημειώνεται στην εκπομπή, φέρεται να υπάρχουν πάνω από μία μαρτυρίες (που ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα η αξιοπιστία τους) σύμφωνα με τις οποίες έχουν ακούσει τον κρεοπώλη να λέει «εκεί που τον έχω θάψει δεν θα τον βρουν ποτέ».

Για τον λόγο αυτό ψάχνουν «βουναλάκια», «λάκκους», σημεία δηλαδή που να έχει φύγει το χορτάρι και να φαίνεται φρέσκο χώμα.

Μεσολόγγι: Οι μαρτυρίες φίλων του κρεοπώλη

Στην ίδια εκπομπή, μίλησε ο Χαράλαμπος, φίλος του κρεοπώλη και του 31χρονου αγνοουμένου, που συνάντησε τον κρεοπώλη την ημέρα που συνελήφθη από τις Αρχές για να καταθέσει.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είπε στην κάμερα της εκπομπή:

«Είμαστε αδελφικοί φίλοι με τον 31χρονο, μεγαλώσαμε μαζί. Μιλήσαμε με τον 31χρονο το πρωί της ημέρας που εξαφανίστηκε. Ήθελε ο κρεοπώλης να γίνει κουμπάρος μου το καλοκαίρι που θα παντρευτώ. Όταν συνελήφθη ο κρεοπώλης ήμασταν μαζί. Μας “έδεσε το κυνήγι”, ήταν σαν ο πατέρας της παρέας.

Ξέραμε ότι ο 31χρονος τον είχε εξυπηρετήσει όταν χρειαζόταν λεφτά. Κανείς δεν ήξερε για το συγκεκριμένο ποσό μόνο η μητέρα του. Έμαθα την εξαφάνιση την Παρασκευή το απόγευμα. Πήρε η μάνα του τον πατέρα μου και τον ρώτησε. Μου είπε ότι του χρωστάνε λεφτά του παιδιού και φοβάται. “Είναι και άλλα λεφτά στη μέση”» ανέφερε ο φίλος του κρεοπώλη και πρόσθεσε:

«Όταν ένας άνθρωπος χάνει ένα δικό του πρόσωπο κανονικά δείχνει μία ανησυχία που δεν την έδειξε ο συγκεκριμένος. Ήταν σαν να μην τρέχει τίποτα.Τον ρώτησα τι έγινε, μου είπε ότι τον άφησε και έφυγε, δεν ξέρει μετά τι έγινε . Δεν έδειξε να τον νοιάζει ούτε έδειξε κάτι όταν τον συνέλαβε η αστυνομία. Τον μπλόκαρα μετά από δυο μέρες από το κινητό. Όταν έμαθα πού τον έπιασαν οι κάμερες ενώ μου είχε πει αλλού. Του λέω γιατί μου είπες ψέματα; Μου λέει “δεν είπα ψέματα, δεν περίμενα να πάρει διάσταση το θέμα”».

 Η κατάσχεση του κινητού

Ο 36χρονος είναι ο πρώτος άνθρωπος που προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του το βράδυ της εξαφάνισης ο κρεοπώλης και του οποίου, έχει κατασχέσει η αστυνομία το κινητό.

«Ήταν και οι δύο πολύ φίλοι μου. Μας έλεγε αν θέλετε να κάνετε καμιά παρανομία μας έλεγε μην παίρνετε το τηλέφωνο μαζί. Του λέω με ποιον τον άφησες τον 31χρονο; μου λέει “δεν ξέρω, τον άφησα εκεί και έφυγα”. Μου είπε τον άφησα λίγο πιο πέρα από τις κάμερες, στον κόμβο».

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή «Live News» του MEGA, τα μηνύματα που έχουν ανταλλαχθεί στο κινητό αυτό, φέρεται να έχουν διαγραφεί όπως και οι κλήσεις.

Επίσης, επισημαίνεται ότι είναι θέμα ωρών να κληθεί για νέα κατάθεση ο κρεοπώλης. Πέρα από τον 36χρονο, οι Αρχές πήραν κατάθεση και από μία γυναίκα, την οποία – πάντα σύμφωνα με το MEGA – είχε καλέσει αρκετές φορές ο κρεοπώλης την ημέρα της εξαφάνισης του 31χρονου χωρίς να απαντηθούν οι κλήσεις του.

Το ψέμα για την ινδική κάναβη

Οι δύο φίλοι διαψεύδουν τον κρεοπώλη και για την ινδική κάνναβη. Όπως έχει υποστηρίξει ο 50χρονος, το χρονικό διάστημα των 50 λεπτών που δεν θυμάται τι έκανε, συνέβη λόγω του ότι είχε καπνίσει ινδική κάνναβη.

Οι δύο φίλοι του, τον ρώτησαν «γιατί αφού δεν καπνίζεις κάνναβη το είπες;» με τον 50χρονο να απαντά στον 36χρονο: «δεν άντεξα από τις ερωτήσεις των αστυνομικών και είπα αυτό το ψέμα».

Τι αναφέρει το βούλευμα

Για το «κακούργημα της ανθρωποκτονίας με δόλο» κάνει λόγο το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών όσον αφορά στην υπόθεση εξαφάνισης του 31χρονου, όπως έγινε γνωστό σήμερα (16/01).

Στο βούλευμα, που δημοσιεύει ο τηλεοπτικός σταθμός Star, αναφέρεται το χρονικό της εξαφάνισης του 31χρονου, που – όπως όλα δείχνουν – έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας, αλλά και κατατίθεται αίτημα για άρση του τραπεζικού απορρήτου του ιδίου και του 50χρονου κρεοπώλη.

«Υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μεσολογγίου διενεργείται αυτεπάγγελτη προανάκριση, με σκοπό τη διακρίβωση τέλεσης και τον κολασμό του υπαιτίου του κακουργήματος της ανθρωποκτονίας με δόλο, που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 299 ΠΚ, που φέρεται ότι διαπράχθηκε σε βάρος του Κ. Χ. κατά το χρονικό διάστημα από 20:30 ώρα της 4/1/2024 ως μη προσδιορισθέντα χρόνο, αλλά τουλάχιστον μέχρι και την 7/1/2024» αναφέρεται, συγκεκριμένα.

«Ειδικότερα, στις 5/1/2024 μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου η μητέρα του και δήλωσε την εξαφάνιση του σύνοικου υιού της, εκθέτοντας ότι η τελευταία επικοινωνία της με τον εξαφανισθέντα οικείο της ήταν απογευματινές ώρες της 14/1/2024 ενόσω αυτός βρισκόταν ακόμα στην οικία τους. Δεδομένου ότι μέχρι και σήμερα ο Χ. Κ. δεν έχει εντοπιστεί, ούτε έχει δώσει σημεία ζωής, εκφράζεται δε βάσιμα βεβαιότητα της τέλεσης εγκληματικής πράξης σε βάρος του βάσει και των καταθέσεων των οικείων του, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο 50χρονος είναι ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο το θύμα επικοινώνησε, συναντήθηκε και επιπροσθέτως φέρεται ότι είχε οικονομικές συναλλαγές, κρίνεται αναγκαίο να ερευνηθεί το ενδεχόμενο οικονομικής συναλλαγής που σχετίζεται με την ερευνώμενη κακουργηματική πράξη και για τον λόγο αυτό είναι αναγκαία η άρση του απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών των ανωτέρω δύο ατόμων ώστε να εξακριβωθούν όλες οι τραπεζικές τους συναλλαγές από την 1/1/2018 έως την 5/1/2024 και να αποτυπωθούν οι κινήσεις και τυχόν συνδιαλλαγές των ανωτέρω ανδρών» συμπληρώνεται.

Σημειώνεται πως 31χρονος είχε δανείσει ένα σημαντικό ποσό στον 50χρονο, με την οικογένεια του εξαφανισθέντα να επιμένει πως δεν επιστράφηκαν ποτέ. Ο βασικός ύποπτος, πάλι, ισχυρίζεται ότι τα είχε επιστρέψει.

Σύμφωνα με το Alpha, οι Αρχές, που συνεχίζουν την έρευνα για τον εντοπισμό του, ψάχνουν να βρουν για κάποιον λάκκο κρίνοντας πως εάν τον έχουν σκοτώσει, θα τον έχουν θάψει κάπου.

Σχόλια