Μάκης Βορίδης: Θα απέχει από το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριώνΤην αποχή επιλέγει τελικά ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο κ. Βορίδης, που έχει εκφράσει τη διαφωνία του με το ζήτημα, ανακοίνωσε τη στάση του στους δημοσιογράφους, μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου.

Ήδη, πριν τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, οπότε και τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω του, ο κ. Βορίδης είχε προαναγγελθεί ότι θα περιέγραφε τη διαφωνία του με πολιτικά και νομικά επιχειρήματα. Ωστόσο, όπως αναφέρουν συνομιλητές του, βρίσκεται σε συνεννόηση με τον κ. Μητσοτάκη, προκειμένου να μην υπάρξουν περαιτέρω αναταράξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Στον ίδιο τόνο κινήθηκε και σε κομματικές εκδηλώσεις, όπου εμφανίστηκε ενωτικός, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός έχει την απόλυτη στήριξη όλων και η κυβέρνηση θα συνεχίσει συντεταγμένα τη δουλειά που κάνει, θέλοντας να μην πυροδοτήσει έναν κύκλο εσωστρέφειας και εντάσεων.

«Δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι»

Προ ημερών, ο κ. Βορίδης είχε επιμείνει στη διαφωνία του για τα ομόφυλα ζευγάρια, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν σκόπευε να ψηφίσει το νομοσχέδιο, ενώ δεν είχε αποκλείσει και το ενδεχόμενο παραίτησής του.

«Ε, δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι. Θα αναλάβει κάποιος άλλος. Μια δουλειά είναι και αυτή, στις δουλειές συμβαίνουν διάφορα», είχε απαντήσει σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» σε ερώτημα για το αν θα ψήφιζε το νομοσχέδιο.

 Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, το επιχείρημα της ισότητας ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών δεν ισχύει ενώ επικαλέστηκε απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Το Δικαστήριο απεφάνθη ότι δεν υπάρχει προσβολή της ισότητας γιατί η νομοθεσία είναι διαπλασμένη να προστατεύει την οικογένεια και όχι τα ομόφυλα ζευγάρια», αναφέρει σχετικά με απόφαση που εκδόθηκε έπειτα από προσφυγή ομόφυλου ζεύγους.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βορίδης έχει εκφράσει και σε άλλη ευκαιρία την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο.«Γιατί το κουράζουμε και το λέμε και το ξαναλέμε. Ήμουν πολύ ξεκάθαρος στις θέσεις μου», ανέφερε προ ημερών.

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια