Σπέτσες: Τι γίνεται στο σπίτι Κασσελάκη -Σε ροτόντες οι βουλευτές, δίπλα από το αναμμένο τζάκι, μπουφέ και για βίγκανΤις εργασίες της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις Σπέτσες άνοιξε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για συνεδρίαση, αλλά για μια παραγωγική και δημιουργική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ίσων.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πρότεινε την από κοινού διαμόρφωση αξόνων για ένα «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο», με στόχο την ανασυγκρότηση εκ βάθρων του κράτους, ώστε να καταστεί αποδοτικό και να λειτουργεί για όλους (π.χ. Υγεία, Κοινωνική Πρόνοια, Παιδεία, Ασφάλεια, Δημόσια Διοίκηση, Δικαιοσύνη κ.ά.), την ευημερία και πρόοδο για όλους, για μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας, για μια πατριωτική και υπερήφανη εξωτερική πολιτική.


Σε τρεις ροτόντες, δίπλα από το αναμμένο τζάκι -Μπουφέ και για βίγκαν

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές που συμμετέχουν στη συνάντηση κάθονται στο σαλόνι του σπιτιού του Στέφανου Κασσελάκη, σε τρεις ροτόντες, και σημειώνουν σε λάπτοπ, ενώ έγινε αναλυτική τοποθέτηση από τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, την κυρία Τζάκρη, για την καμπάνια της ακρίβειας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης περίμενε τους βουλευτές στην είσοδο του σπιτιού και τους υποδέχτηκε έναν-έναν. Στη συνέχεια, κάθισαν όλοι μαζί γύρω από το αναμμένο τζάκι, σε χαλαρή ατμόσφαιρα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάθε μία ώρα γίνεται διάλειμμα πέντε λεπτών για τους καπνιστές, καθώς απαγορεύεται το τσιγάρο μέσα στο σπίτι. Στον μπουφέ, μετά τις 8:30 μ.μ., θα περιλαμβάνεται φαγητό και για βίγκαν.

Με βανάκια και ταξί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο σπίτι του Κασσελάκη

Σημειώνεται ότι οι βουλευτές του κόμματος έφθασαν στο σπίτι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με βανάκια και ταξί για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ωστόσο, από την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης έλειπαν 11 βουλευτές: οι Αλέξης Τσίπρας, Έλενα Ακρίτα, Όλγα Γεροβασίλη (η δεύτερη θα είναι «δικαιολογημένα απούσα», όπως έλεγαν κομματικές πηγές), Νίνα Κασιμάτη, Ρένα Δούρου, Μαρίνα Κοντοτόλη, Αθηνά Λινού, Κώστας Μπάρκας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Γιώτα Πούλου, Παύλος Πολάκης.

Με ανάρτησή της στο Facebook, η Έλενα Ακρίτα ξεκαθάρισε πως τελικά θα μεταβεί το Σάββατο στις Σπέτσες, ρίχνοντας, όπως είπε, σε ένα σακ βουαγιάζ τις ενστάσεις της και ένα δεύτερο πουλόβερ.

Οι κ. Μπάρκας και Ξανθόπουλος μετέβησαν αργότερα, ενώ αργότερα το βράφυ έφτασε και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος είχε χειρουργείο.

 Όλοι, πλην Γεροβασίλη, Κοντοτόλη, θα είναι στις Σπέτσες ως το βράδυ, ενώ η Αθηνά Λινού και η Έλενα Ακρίτα θα πάνε το Σάββατο. Η Μαρίνα Κοντοτόλη δεν θα παραστεί, καθώς είναι άρρωστη με λοίμωξη.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έφθασαν σήμερα στο νησί, άλλοι με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά και άλλοι με θαλάσσια ταξί από την Κόστα. Με τα powerpoint στις βαλίτσες τους, στα σοκάκια του νησιού, οι περισσότεροι, με πλατιά χαμόγελα, κατευθύνθηκαν μετά την άφιξή τους στα ξενοδοχεία τους και ετοιμάστηκαν για την έναρξη των εργασιών στη βίλα Κασσελάκη.
Λίγο πριν από τις 16:00, προκειμένου να βρίσκονται εγκαίρως στην οικία Κασσελάκη, οι βουλευτές κατέφθασαν με ταξί αλλά και με τα βανάκια που είχε φροντίσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να διατεθούν για τη μετακίνησή τους.

iefimerida.gr

Σχόλια