Δήλωση Ν. Μπαλαμπάνη: Ηθικά δικαιωμένος, παραιτείται αγωγής σε βάρος του Ν. Καραπάνου Για όσα φέρεται να είχαν διακινηθεί σε βάρος του την προεκλογική περίοδο από τον πρώην δήμαρχο Μεσολογγίου

Έλαβε τέλος η αντιπαράθεση που είχε προκύψει μεταξύ του πρώην αντιπεριφερειάρχη επί Περιφερειακής Αρχής Κατσιφάρα, Νίκου Μπαλαμπάνη και του πρώην δημάρχου Μεσολογγίου Νίκου Καραπάνου, λίγο πριν φτάσει στις δικαστικές αίθουσες. Ο κ. Καραπάνος φέρεται να είχε προβεί σε συκοφαντικούς ισχυρισμούς την προεκλογική περίοδο σε βάρος του κ. Μπαλαμπάνη την προεκλογική περίοδο με τον πρώην αντιπεριφερειάρχη να προχωρά στην υποβολή μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση.
Την Δευτέρα ο κ. Καραπάνος έδωσε στη δημοσιότητα δήλωση, όπου μεταξύ άλλων αναγνώριζε την «διαχρονική εντιμότητα και ακεραιότητα» του κ. Μπαλαμπάνη.

Η υπόθεση κλείνει με την παρακάτω δήλωση του κ. Μπαλαμπάνη:

«Προκειμένου να αρθεί αμετάκλητα κάθε αμφιβολία και να διαλυθεί μια και καλή, ψευδέστατη και συκοφαντική φημολογία που είχε αναπτυχθεί με πρωτοβουλία συγκεκριμένων κύκλων, με σκοπό να σπιλωθεί το όνομα μου και να αμαυρωθεί η ηθικά άμεμπτη και ακέραια πορεία μου στα κοινά, οφείλω να καταστήσω γνωστά τα εξής:

Αρχές Ιανουαρίου, άσκησα αγωγή ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων του Μεσολογγίου για συκοφαντική δυσφήμηση, σε βάρος του πρώην Δημάρχου Μεσολογγίου κ. Νίκου Καραπάνου, για συκοφαντικά και προσβλητικά της τιμής και της υπόληψης μου μυθεύματα, που με δίκη του πρωτοβουλία φερόταν να κοινολογούσε σε τρίτους το διάστημα που προηγήθηκε των αυτοδιοικητικών εκλογών. Πρόσφατα, προ της εκδικάσεως της άνω αγωγής μου, ο κ. Καραπάνος δήλωσε εγγράφως ότι ουδέν εκ των όσων φέρονταν να διακινήθηκαν από τον ίδιο είναι αληθή, αναγνωρίζοντας την διαχρονική εντιμότητα και ακεραιότητα μου, τονίζοντας μάλιστα τον σεβασμό που τρέφει προς το πρόσωπο μου και την πολιτική μου πορεία.
Δημόσια Δήλωση έκανε και στα Δημοσιογραφικά Μέσα του Μεσολογγίου και της Αιτωλοακαρνανίας.
Δεδομένης της ανωτέρω ηθικής μου δικαίωσης και της διάψευσης, εκ μέρους του κ. Καραπάνου, των όσων φέρεται να διέδιδε σε βάρος του προσώπου μου, είναι σαφές ότι παραιτήθηκα από την αγωγή που έχω ασκήσει σε βάρος του, εφόσον αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι τίποτα από όσα διακινήθηκαν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Σχόλια