Καιρός:Πότε θα πέσει η θερμοκρασία, πού θα σημειωθούν καταιγίδες και πόσο θα διαρκέσειΜετά την συνεχόμενη άνοιξη, ο καιρός αναμένεται να αλλάξει τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, από το απόγευμα του Σαββάτου αναμένονται βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας. Ωστόσο θα παραμείνουν οι νοτιάδες με την θερμοκρασία να μην σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος σε ανάρτησή του: «Όλα τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία εναρμονίζονται με την αυξημένη (πια) πιθανότητα, ότι περίπου τα μεσάνυχτα του Σαββάτου θα έχουμε ένα “πέρασμα” με καταιγίδες και από το νομό Αττικής. Δεν θα είναι μεγάλη η διάρκεια αυτού του “περάσματος”, ωστόσο, σε τοπικό επίπεδο, ενδέχεται οι καταιγίδες αυτές να είναι και ισχυρές.

ΥΓ : Αν το σύστημα αυτό καθυστερήσει ελαφρώς, δεν θα καταλάβουμε ιδιαίτερα αυτή την επιδείνωση του καιρού στην Αττική διότι πιθανότατα μετά τα μεσάνυχτα οι περισσότεροι θα κοιμούνται. Αν όμως έρθει λίγο νωρίτερα, τότε λογικά οι περισσότεροι θα καταλάβουμε την κεραυνική δραστηριότητα. Πάντως, όπως και να είναι η καιρική εξέλιξη, περίπου γύρω στα μεσάνυχτα του Σαββάτου αναμένονται οι καταιγίδες και στην Αττική.

ΥΓ : Δεν χρειάζεται καμία ανησυχία. Θα είναι μια απολύτως φυσιολογική εξέλιξη για την εποχή. Βρέχει συνήθως το χειμώνα!
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλες και όλους».

Κρύο από την Τρίτη

Ωστόσο, ο Γιάννης Καλλιάνος στην εκπομπή του Mega «Live News» ανέφερε πως: «Aπό την Τρίτη (9/1) σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, φαίνεται πως θα το γυρίσει σε βοριά και θα έχουμε έλευση της πρώτης ψυχρής εισβολής. Μέτριας έντασης όμως, όχι κάτι ακραίο, δεν θα παγώσει όλη η χώρα. Κυρίως από την Αθήνα και βορειότερα θα έχουμε πιο χαμηλές θερμοκρασίες και με χιόνια στις πιο ορεινές και ημιορεινές περιοχές, όχι πάρα πολύ χαμηλά».

 gazzetta.gr

Σχόλια