ΠΑΝ. ΣΥ : ο Δικαστικός Χάρτης στο Νομό μας και οι αλλαγές που προτείνονται.

 Προς: ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κο ΓΙΩΡΓΟ ΦΛΩΡΙΔΗ

ΘΕΜΑ: ο Δικαστικός Χάρτης στο Νομό μας και οι αλλαγές που προτείνονται.

Κύριε Υπουργέ.

     Η δρομολογούμενη από την κυβέρνηση αλλαγή του δικαστικού χάρτη της χώρας, με καταργήσεις και συγχωνεύσεις δικαστηρίων και δικαστικών υπηρεσιών, πλήττει σοβαρά και τον δικαστικό χάρτη του Νομού μας....


     Η αλλαγές που προτείνονται για το Νομό μας προβλέπουν κατάργηση των Ειρηνοδικείων Μεσολογγίου, Βόνιτσας, Αμφιλοχίας, Αγρινίου, Ναυπάκτου και την κατάργηση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου. Ορίζεται ως κεντρικό Πρωτοδικείο αυτό του Αγρινίου όπου και θα μεταφερθούν οι υπηρεσίες των ειρηνοδικείων και παραρτήματα του σε Μεσολόγγι, Ναύπακτο.

Η κυβέρνηση με γνώμονα τις κατευθύνσεις κόστους - κέρδους συνεχίζει να αποδυναμώνει από κεντρικές υπηρεσίες και ιδρύματα τον Νομό μας και να ερημώνει την ιστορική του Πρωτεύουσα την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου. Είχε προηγηθεί  η κατάργηση του Πανεπιστημίου Αγρινίου και του ΤΕΙ Μεσολογγίου.
Η λογική κόστους – κέρδους, στο άμεσο μέλλον, θα κλείσει και τα δρομολογούμενα παραρτήματα Πρωτοδικείου σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο και θα  στοχεύσει και το Εφετείο Αγρινίου που, προς το παρόν, λόγο αντιδράσεων δεν κινδυνεύει.

     Η αντιμετώπιση των πολιτών του Νομού μας με λογική, κόστους – κέρδους δυναμώνει τους αριθμούς και τη λογιστική σκέψη αλλά προσβάλει και εξουθενώνει αφάνταστα τους κατοίκους,  αποδυναμώνει τις κοινωνίες και ερημώνει ολόκληρες περιοχές με διαχρονικό θύμα αυτής τις λογικής τον Νομό Αιτωλοακαρνανίας.  

     Το Κ.Σ της Συνομοσπονδίας μας είναι ενάντια σε αυτή τη λογική και δεν μπορεί να αποδεχτεί αυτό τον σχεδιασμό και τετελεσμένα. Συντάσσεται με όλους τους φορείς του νομού στο αίτημα να παραμείνει ως έχει ο δικαστικός χάρτης και θεωρεί απαράδεκτο και ως σκέψη την κατάργηση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου το οποίο πρέπει να παραμείνει ως έχει, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.

     Στο Νομό μας και στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου χρωστάει πολλά το Κεντρικό Κράτος και η Διοίκηση των Αθηνών  και δεν τους χρωστάμε το παραμικρό!!!

     Είναι καιρός να μας δώσουν αυτά που μας στερούν και να αποσύρουν τους σχεδιασμούς τους άμεσα.  

                                                                                                      ΤΟ Κ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Η Γ. Γραμματέας

 

 

Παναγιώτης Χολής

 

Ευαγγελία Μπαμπάτσικου

 

 

ΚΟΙΝ. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ – ΔΗΜΟΙ ΝΟΜΟΥ - ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ – Μ.Μ.Ε  

Σχόλια