Υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ η Γεροβασίλη: «Δηλώνω παρούσα»- Εκλογές στις 10 Μαρτίου ανακοίνωσε ο Κασσελάκης

Η Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, από το βήμα του 4ου συνεδρίου του κόμματος.

Επιβεβαιώνοντας τις φήμες, η Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε ότι θα είναι η «αντίπαλος» του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του νέου προέδρου.

Στην ομιλία της δήλωσε παρούσα και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της απέναντι στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη. Άμεση ήταν η απάντησή του από το βήμα του συνεδρίου.

“Είμαστε κόμμα διακυβέρνησης” τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη αλλά χρειαζόμαστε συγκροτημένη πολιτική λειτουργία από την κορυφή μέχρι τη βάση του κόμματος.

«Η κοινωνία βράζει με τις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Εμείς πρέπει να ξέρουμε ποιος είναι ο αντίπαλός μας» είπε ξεκινώντας την ομιλία της η Όλγα Γεροβασίλη.

«Εδώ μέσα δεν υπάρχουν αντίπαλοι. Δεν είναι αρένα το συνέδριο. Όχι άλλος διχασμός μεταξύ μας» πρόσθεσε.

«Δεν πάει άλλο» είπε η Όλγα Γεροβασίλη.

Θέλουμε μία Ευρώπη που να αντέξει που θα εγγυηθεί την κοινωνική συνοχή και την βιώσιμη ανάπτυξη. Η δεξιά πέτυχε παταγωδώς, η ακροδεξιά κερδίζει έδαφος. Πρέπει να κάνουμε ένα άλμα δικαιοσύνης

«Είναι δύσκολη και κρίσιμη η μάχη που πρέπει να δώσουμε.

Όλους αυτούς τους μήνες στήριξα με σεβασμό όλη την προσπάθεια Κασσελάκη, Πάντα πίστευα ότι η αριστερά είναι τα μέλη της οι άνθρωποί της, Εμείς όλοι που δίνουμε μάχη στις πόλεις στα χωριά τις γειτονιές.

 Σήμερα πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια. Το κόμμα μας υποχωρεί συνεχώς. Πρέπει να μπει φρένο στην καθοδική πορεία. Να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος, την κυβερνητική μας προοπτική.

Είμαστε κόμμα διακυβέρνησης, δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας και συμπλήρωμα. Το ξέρουμε καλά έχουμε κυβερνήσει τον τόπο με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Η εμπιστοσύνη του λαού κερδίζεται με κόπο και σχέδιο. Δεν αρκεί να λέμε ότι μπορούμε να νικήσουμε τον Μητσοτάκη πρέπει να το κάνουμε. Χρειαζόμαστε σχέδιο και συγκροτημένη πολιτική λειτουργία.

Ο κόσμος πρέπει να καταλαβαίνει. Να μην αυτοαναιρούμαστε, να σταματήσουμε τα λάθη. Άλλο λάθη απειρίας άλλο αλαζονείας.

Χρειαζόμαστε σοβαρότητα και αξιοπιστία. Καλή, χρήσιμη απαραίτητη η επικοινωνία. Η επικοινωνία πρέπει αν υπηρετεί όχι να υποκαθιστά πολιτικό σχέδιο. Η πολιτική απαιτεί αποφασιστικότητα και αρχές, όποιος είχε μόνο το ένα απέτυχε.

Πριν από δύο χρόνια εδώ μέσα όλοι εμείς θεσμοθετήσαμε αλλαγές, αποφασίσαμε εκλογή προέδρου από τα μέλη μας, κεντρική επιτροπή από τα μέλη, isyriza, δώσαμε αποφασιστικό και όχι γνωμοδοτικό ρόλο στα μέλη μας.

Αυτά τα κάναμε όλο εμείς. και τις πετύχαμε τις αλλαγές δίνοντας μεγάλη μάχη, Και δεν πρέπει να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω από όλα αυτά. Και βέβαια να κάνουμε αλλαγές, όχι όμως προχειρότητα.

«Ο ρόλος του προέδρου είναι καθοριστικός, να ενώνει, να πείθει, όχι να απειλεί, όχι να υψώνει τείχη, να αγκαλιάζει όχι να απομακρύνει, αλλά πάνω από όλα να προσθέτει δυνάμεις όχι να αφαιρεί.

Χρειάζεται συλλογική δουλειά όχι ενός ανδρός αρχή. Και ακούω το δίλλημα το παλιό ή το νέο; Τονίζω έχουμε τεράστια ανάγκη από νέους ανθρώπους, πάντα ήμασταν ένα κόμμα με νέους ανθρώπους. Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε νέες ιδέες.

Γι’ αυτό η κοινή προσπάθεια είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Μήπως μια εσωκομματική διαδικασία προκαλέσει περισσότερα προβλήματα- το ακούω. Μακάρι να μη χρειαζόταν. Πιστέυω ότι είναι βαθιά αναγκαίο και δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι. Μου αναλογεί μερίδιο ευθύνης, για το παλιά και το τώρα.

Η απάντησή μου στην πρόσκληση του προέδρου είναι ότι είμαι παρούσα. Αυτό επιβάλει το αίσθημα ευθύνης απέναντι στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν φοβήθηκα ποτέ την ευθύνη ούτε στα πιο δύσκολα και πάντα έβαζα πλάτη.

Πληροφορίες από thetoc.gr

Σχόλια