Τα βίντεο της ντροπής: Ο 35χρονος youtuber εξευτελίζει ΑμΕΑ σε live μετάδοση

 

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν τα βίντεο της ντροπής, στα οποία 35χρονος youtuber με το όνομα Hayate εκμεταλλευόταν και εξευτέλιζε ανθρώπους με νοητική υστέρηση.

Στο πρώτο βίντεο, ένας άνδρας -σε live μετάδοση- θωπεύει μία γυναίκα ΑμΕΑ, με τους υπόλοιπους να παρακολουθούν ατάραχοι και έναν άνδρα ο οποίος ενδέχεται να είναι ο σύντροφός της να θυμώνει.


Σε άλλο βίντεο, ο 35χρονος διατάζει άνδρα με νοητική υστέρηση να φιλήσει στο στήθος έναν άλλο άνδρα που κάθεται δίπλα του, τονίζοντάς του ότι θα του πει ο ίδιος πότε να σταματήσει.


“Υπήρχε συναίνεση” λέει ο 35χρονος

Σε βάρος του 35χρονου youtuber, που βασάνιζε αδύναμους ανθρώπους για λογαριασμό followers του, που πλήρωναν για να παρακολουθούν την αποτρόπαια προβολή, ασκήθηκε δίωξη. Κατηγορείται για το κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα καθώς και για το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων ανθρώπων με τα οποία συνοικούσε.

Την υπόθεση ανέλαβε ανακριτής από τον οποίο ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Ο Hayate φέρεται έναντι “παραγγελιών” που δεχόταν κατά την διάρκεια της μετάδοσης και με κόστος που έφθανε μέχρι και 200 ευρώ, να κακοποιούσε άτομα με νοητική υστέρηση, προβολές που είχαν εκατομμύρια θεάσεις. Το βάναυσο “παιχνίδι” προέβλεπε, σύμφωνα με τη δικογραφία, ότι κατά τη διάρκεια της, σε ζωντανό χρόνο, προβολής, οι θεατές μπορούσαν με ανάλογη πληρωμή να ζητήσουν όποια βαναυσότητα -ή “πρόκληση” κατά τον κατηγορούμενο- ήθελαν να δουν σε βάρος των αδύναμων συνανθρώπων τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, στις “προκλήσεις” περιλαμβάνονταν από εξυβρίσεις και προσβλητικές εκφράσεις έως βαριές σωματικές κακοποιήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 35χρονος αρνείται τις κατηγορίες και φέρεται να ισχυρίζεται πως δεν τίθεται θέμα εκμετάλλευσης των φερόμενων θυμάτων. Ο κατηγορούμενος φαίνεται να επικαλείται συναίνεση και να δηλώνει πως διατηρεί επιφυλάξεις αν πρόκειται πραγματικά για άτομα με νοητική στέρηση.

Ο youtuber συνελήφθη χθες στο σπίτι του στην Αθήνα από αστυνομικούς του τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας λίγα λεπτά μετά από άλλη μία αποτρόπαια προβολή σε βάρος δύο ατόμων με αναπηρία λόγω νοητικής στέρησης τα οποία οι αστυνομικοί κατόπιν εισαγγελικής εντολής μετέφεραν σε δομή φιλοξενίας.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη υπόθεση ζωντανής προβολής κακοποίησης ατόμων σε αδυναμία που απασχολεί τις δικαστικές αρχές , καθώς έχει προηγηθεί η σύλληψη, τον περασμένο Νοέμβριο, 42χρονου στο Κερατσίνι με τον οποίο ο 35χρονος κατηγορούμενος φέρεται να είχε σχέσεις.

thetoc.gr

Σχόλια