Πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός» στην Κορινθία

 


Ολοένα και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με το παρελθόν και τη ζωή του 45χρονου παλαιοχριστιανού από την Κορινθία. Όπως αποκαλύφθηκε σε εκπομπή του Mega, μιλώντας ο ίδιος σε δημοσιογράφο, αποκάλυψε ότι είχε υπάρξει στο παρελθόν μέλος της Χρυσής Αυγής.

Κατά τον δημοσιογράφο, ο 45χρονος είπε πως διατελούσε υψηλόβαθμο στέλεχος της καταδικασμένης εγκληματικής οργάνωσης, πριν ακόμα εισέλθει στη Βουλή. Αυτοχαρακτηρίστηκε μάλιστα ως το «δεξί χέρι» του Ηλία Παναγιώταρου, πρώην βουλευτή του νεοναζιστικού μορφώματος.

Σημειώθηκε επίσης στην εκπομπή πως αφορμή για την αποχώρησή του από τη Χρυσή Αυγή στάθηκε ένα περιστατικό ξυλοδαρμού του, ως απάντηση σε βίαιο επεισόδιο που είχε προκαλέσει «πυρήνας» της οργάνωσης, με τον ίδιο να ταξιδεύει κατόπιν στην Ικαρία, όπου άλλαξε τρόπο ζωής και ιδεολογία.

Γιατί κατηγορείται

Υπενθυμίζεται πως ο 45χρονος από την Κορινθία παραπέμφθηκε σε ανακριτή και πήρε προθεσμία, για να ετοιμάσει την απολογία του, με την οποία θα εξηγηθεί για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε ο ίδιος και η οικογένειά του σε κατοικία-λαγούμι, δηλώνοντας παλαιοχριστιανοί.

Κατηγορείται, όπως αναφέρεται, για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, απείθεια, αλλά και για το νόμο περί υποχρεωτικότητας φοίτησης των παιδιών σε σχολείο.

Πηγή: reader.gr

Σχόλια