6.674 καταγγελίες από πολίτες για φοροδιαφυγή

 


Χαμός με καταγγελίες από πολίτες για φοροδιαφυγή!

Στην…. «υπηρεσία» της Εφορίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή 265.967 πολίτες.....

Πρόκειται για φορολογούμενους, που έχουν κατεβάσει στο κινητό τους την εφαρμογή appodixi, μέσω της οποίας μπορούν να σκανάρουν τις αποδείξεις που παίρνουν κι εν συνεχεία να ενημερώνουν την ΑΑΔΕ, όταν εντοπίζουν «μαϊμούδες» ή αποδείξεις που δεν έχουν διαβιβαστεί στο Taxis άρα είναι αδήλωτες.

Αν μη τι άλλο οι χρήστες έχουν πάρει… ζεστά το κυνήγι της φοροδιαφυγής.

Είναι ενδεικτικό ότι σε αυτό το τρίμηνο λειτουργίας της έχουν ήδη γίνει 6.874 καταγγελίες, εκ των οποίων το 89% πρόκειται για περιπτώσεις φορολογικών παραβάσεων, όπως γράφει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η Καθημερινή.

Από αυτές οι 5.759 ήταν ανώνυμες: 476 για περιπτώσεις διαφθοράς, 102 για τελωνειακές παραβάσεις και 5.181 για φορολογικές παραβάσεις. Οι 1.115 ήταν επώνυμες: 153 για διαφθορά, 9 για τελωνειακές παραβάσεις και 953 για φορολογικές παραβάσει

Όπως λένε, μάλιστα, αρμόδιες πηγές, από τη στιγμή που πέρασε η διάταξη, με την οποία ορίστηκε το bonus γι’ αυτές τις καταγγελίες (10πλάσιο αξίας συναλλαγής με ελάχιστο ποσό 100 ευρώ και 3.000 ευρώ το μεγαλύτερο), η εφαρμογή έχει πάρει «φωτιά».


Δεν είναι, όμως, μόνο το appodixi, που έχει βάλει και τους πολίτες στο κυνήγι της φοροδιαφυγής. Ακόμα πιο σοβαρές υποθέσεις παραβατικότητας, φτάνουν στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «καταγγελίες πολιτών»


aftodioikisi.

Σχόλια