Το ζήτημα του Πρωτοδικείου έθεσε στον Πρωθυπουργό ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το ζήτημα του Πρωτοδικείου έθεσε στον Πρωθυπουργό ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος

Στα εγκαίνια του νέου οδικού άξονα «Άκτιο-Αμβρακία», έργο με ευρύτερες αναπτυξιακές προοπτικές για ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα και ιδιαίτερα την Αιτωλοακαρνανία, παραβρέθηκε χθες, Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στο 24 ο χλμ του καινούριου αυτοκινητοδρόμου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει ιδιαιτέρως μαζί του και να θέσει σημαντικά ζητήματα της περιοχής, με κυρίαρχο το φλέγον ζήτημα της έδρας του Πρωτοδικείου.
Ο Δήμαρχος της πόλης μας παρέθεσε μια πληθώρα ουσιαστικών και αντικειμενικών κριτηρίων και επιχειρημάτων για τα οποία πρέπει να παραμείνει η έδρα του Πρωτοδικείου στο Μεσολόγγι, με τον Πρωθυπουργό να τα ακούει με προσοχή και να δεσμεύεται ότι θα εξετάσει το ζήτημα προσωπικά ο ίδιος.
Τέλος, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος ζήτησε προσωπική ακρόαση από τον Πρωθυπουργό για το συγκεκριμένο θέμα, με ταυτόχρονη παρουσία των Δημάρχων των όμορων Δήμων Ξηρομέρου και Ναυπακτίας, προκειμένου να εξευρεθεί η βέλτιστη λύση που δεν θα διχάζει την τοπική κοινωνία, αίτημα το οποίο ο Πρωθυπουργός εξέλαβε θετικά.
Σχόλια