Μητσοτάκης για αγρότες: Δεν αποκλείουμε συνάντηση

 


Ανοιχτός σε διάλογο με τους αγρότες δηλώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μετά τις πληροφορίες που θέλουν τους αγρότες στα μπλόκα της Θεσσαλίας να συζητούν πολύωρους αποκλεισμούς στις εθνικές οδούς, αλλά και κάθοδο στην Αθήνα, ο κ.Μητσοτάκης ρωτήθηκε από δημοσιογράφους στο περιθώριο της εκδήλωσης παρουσίασης του βιβλίου του διευθυντή του γραφείου Τύπου του, Δημήτρη Τσιόδρα, αν θα συναντήσει τις επόμενες ημέρες αγρότες από τα μπλόκα.

«Καθίστε πρώτα να πάρουν αποφάσεις», είπε ο κ.Μητσοτάκης. Στη συνέχεια ρωτήθηκε «δεν αποκλείεται όμως μια συνάντηση μαζί τους;» απάντησε «εμείς δεν αποκλείουμε τίποτα».


Νωρίτερα, στην ομιλία του ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στον αγροτικό κόσμο λέγοντας με αφορμή τις τελευταίες κινητοποιήσεις τους ότι η κυβέρνηση κατάφερε με την διαπραγμάτευση που έκανε στις Βρυξέλλες και διατήρησε τους ίδιους πόρους από την ΚΑΠ όταν αυτοί μειωθήκαν για άλλες χώρες. «Προσωπικά έκανα αυτή τη διαπραγμάτευση.

Ήταν το ΕΛΚ που κατάφερε και έβαλε κάποιους φραγμούς σε ενίοτε υπερβολικές απαιτήσεις και προτάσεις των πράσινων και των σοσιαλιστών. Για όλα αυτά τα οποία εν πολλοίς διαμαρτύρονται οι Ευρωπαίοι αγρότες. Η πράσινη μετάβαση είναι απαραίτητη, αλλά πρέπει να γίνει με προσοχή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια